Haver Alapítvány idén is az iskolákban

A Haver Alapítvány az előző évekhez hasonlóan az idei tanévben is meghirdeti informális oktatási programját a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények számára. A több mint 10 éves Haver Informális Zsidó Oktatási Közhasznú Alapítvány az első olyan szervezet Magyarországon, amely iskolai órák keretében informális oktatási eszközökkel tart gondolatébresztő foglalkozásokat a zsidóságról: vallásról, identitásról, hagyományról, a magyarországi zsidóság múltjáról és jelenjéről.

A Haver Alapítvány évente megközelítőleg 4000 diákhoz jut el foglalkozásaival és a különböző fesztiválokon, valamint kulturális eseményeken való szereplésével. A diákokkal való közvetlen munka mellett gyakran vállal előadást, műhelymunkát konferenciákon és akkreditált tanártovábbképzéseken is. Alapítványunk célja, hogy közvetítse az emberek egymás iránti tiszteletének, és a kultúrák közti párbeszéd fontosságának üzenetét. A Haver Alapítvány – a zsidó hagyományokhoz híven – kérdésekkel igyekszik a hallgatóságát inspirálni. Interaktív foglalkozásainkat az informális oktatás eszközeivel vezetik felkészült önkéntes oktatóink: programjaink során szituációs játékokkal, gondolatébresztő gyakorlatokkal, moderált vitával és videofilmekkel igyekszünk segíteni a résztvevőknek, hogy egymás véleményére nyitottan, minél több új információval térjenek haza. Hiszünk abban, hogy a gondolkodó és a kulturális sokszínűségre nyitott fiatalság legyőzheti az előítéletességet, a kirekesztést és az antiszemitizmust.

A Haver Alapítvány valamennyi programja díj- és térítésmentes. 90 perces foglalkozásaink integrálhatók mind a történelem, mind a társadalmi és állampolgári ismeretek, mind pedig az etika tantárgyak és tanegységek oktatásába.

További információ:

Tordai Bence: tordai.bence@haver.hu, +3630 4708951

haver.hu facebook.com/Haver Alapitvany

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp