Egy katolikus és egy zsidó nő kapta a vallásközi béke díjat

Két nő, a katolikus Margaret Karram és a zsidó Yisca Harani kapta idén a „Sion-hegy békéjéért” nevű vallásközi díjat a keresztények, a zsidók és a muzulmánok közötti párbeszéd elősegítésében végzett munkájáért.

Az keresztény díjazott, Margaret Karram 1962-ben született az izraeli Haifában, palesztin katolikus családban. A Los Angeles-i Zsidó Egyetemen végezte tanulmányait, és a judaizmusból szerzett diplomát. Több mint harminc éve dolgozik a Fokoláre Mozgalomban, és több vallásközi tanácsnak is tagja.

A zsidó díjazott, Yisca Harani 1961-ben született Jeruzsálemben, tradicionális zsidó családban. Képzéseket vezet, illetve tanácsadóként dolgozik a keresztényekkel való kapcsolat témakörében Izrael közbiztonságért, vallási ügyekért és turizmusért felelős minisztériumában.

Margaret Karram és Yisca Harani
Margaret Karram és Yisca Harani

A díj átadására október 27-én, a jeruzsálemi Sion-hegyen fekvő Dormitio-apátságban került sor.

Az 1986-ban, egy német pap által alapított díjat eddig harminc személy vehette át, akik sokat tettek a vallásközi párbeszédért, és ezáltal a békéért, illetve a kultúrák találkozásáért. Az alapítók – az apátság és a luzerni egyetem – éppen azért döntöttek úgy, hogy kitüntetik a vallásközi párbeszédért dolgozókat, mert tevékenységük a békét segíti elő.

Forrás: magyarkurir.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp