Flamand portrék egy repülő WC-jéből

Nina Kachaduryan, amerikai fotós nem unatkozott a San Franciso és Aukland közötti 14 órás repülőúton. Bezárkózott a wc-be, és elkészítette Flamand stílusú önarckép sorozatát egy mobiltelefon és a wc-ben található eszközök segítségével.

Végtelenül hosszú és kényelmetlen egy 14 órás repülőút, nincs hely kinyújtóztatni a lábat, járkálni alig lehet, marad az egy helyben ülés, olvasás és alvás. Nina Kachaduryan, amerikai fotós azonban különleges feladatot talált ki magának a San Franciso és Aukland közötti repülőútra. Bezárkózott a wc-be, és elkészítette Flamand stílusú önarckép sorozatát egy mobiltelefon és a wc-ben található eszközök — wc papír, wc perem, törülköző, műanyag pohár és különböző rongyok – segítségével.

IMG 4969-lores
IMG 4969-lores

 

„Először egy 2010-es repülőúton csináltam egy olyan fotót a telefonommal, amelyen egy papírból készült eldobható wc ülőkét húztam a fejemre. A fénykép a 15. századi flamand portréfestészetet juttatta az eszembe. Ekkor határoztam el, hogy készítek egy ilyen fotósorozatot” –írja a szerző a honlapján. A képekhez csupán a helyi világítást és mobiltelefonját használta Nina Kachaduryan.

A képeket egy vörös színű falon antik képkeretben függesztették ki az új-zélandi Dunedin Public Art galériában.

Forrás: www.ninakatchadourian.com + nejlon.blog.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp