Nem léphetnek csontsovány modellek a kifutóra Izraelben

2013 elején lépett életbe az a nagy port kavart izraeli törvény, amely megtiltja, hogy csontsovány modellek lépjenek kifutóra. Sokan azonban megkérdőjelezik, hogy az intézkedés hatására valóban másfajta ideálokat fognak-e követni a fiatalok.

A tavaly márciusban elfogadott törvény arra kötelezi a modelleket, hogy igazolják, legalább 18,5-es testtömegindex-szel rendelkeznek-e fotózások és divatbemutatók előtt. Ez azt jelenti, hogy egy 170 centi magas nő nem lehet kevesebb 53 kilónál. A jogszabály azt is megszabja, hogy a reklámozóknak fel kell tüntetniük a reklámokon, ha számítógépes program segítségével „vékonyítanak” a lányokon.

„Ez a törvény egy újabb lépés az étkezési zavarok elleni küzdelemben”, mondta Rachel Adatto belgyógyász. Az alultáplált modellek nem szolgálhatnak példaképül a fiataloknak. A szkeptikusok azonban azt hangoztatják, hogy a divatipar túlerejével szemben egy jogszabály nem fogja tudni felvenni a harcot, szerintük a tiltás helyett inkább az egészség megőrzésre kellene koncentrálni.

Forrás: shine.yahoo.com

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/ioNCJJFUVAM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp