Nem léphetnek csontsovány modellek a kifutóra Izraelben

2013 elején lépett életbe az a nagy port kavart izraeli törvény, amely megtiltja, hogy csontsovány modellek lépjenek kifutóra. Sokan azonban megkérdőjelezik, hogy az intézkedés hatására valóban másfajta ideálokat fognak-e követni a fiatalok.

A tavaly márciusban elfogadott törvény arra kötelezi a modelleket, hogy igazolják, legalább 18,5-es testtömegindex-szel rendelkeznek-e fotózások és divatbemutatók előtt. Ez azt jelenti, hogy egy 170 centi magas nő nem lehet kevesebb 53 kilónál. A jogszabály azt is megszabja, hogy a reklámozóknak fel kell tüntetniük a reklámokon, ha számítógépes program segítségével „vékonyítanak” a lányokon.

„Ez a törvény egy újabb lépés az étkezési zavarok elleni küzdelemben”, mondta Rachel Adatto belgyógyász. Az alultáplált modellek nem szolgálhatnak példaképül a fiataloknak. A szkeptikusok azonban azt hangoztatják, hogy a divatipar túlerejével szemben egy jogszabály nem fogja tudni felvenni a harcot, szerintük a tiltás helyett inkább az egészség megőrzésre kellene koncentrálni.

Forrás: shine.yahoo.com

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/ioNCJJFUVAM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp