Ma’avarim – irodalmi előadássorozat Szántó T. Gáborral

A szeptemberben indított sorozat témája novemberben: Tragikum és irónia.Tradíció és önreflexió. Szent és profán. Férfiszerelem… mi van? Az Aggáda mint irodalom. Válaszokra lelhetünk az ókorban történtekre, a zsidó hagyományok szerepére és hogy azok milyen hatással vannak a mindennapi életünkre. Az eddig fel nem tett kérdések új megvilágítást kapnak.

Az Izraeli Kulturális Intézet Szántó T. Gáborral (író, a Szombat főszerkesztője) közösen irodalmi előadássorozatot indított 2013. szeptemberében Ma’avarim címmel.

Sorozatunkban arra teszünk kísérletet, hogy irodalmi hidat építsünk a zsidó hagyomány klasszikus héber szövegei és a kortárs irodalom között. Hidat építünk az ókor és napjaink között, a bibliai szereplők és korunk lelki vívódásai között. Megszólítjuk a bibliai történeteket, a hősöket emberközelből nézzük, s a történetek így bennünket is megszólítanak, akár azok a művek, amelyek napjainkban születtek, s amelyek szerzőit hasonlóképpen megszólították az általunk vizsgált bibliai történetek.

November 12-én 18:00-tól a téma ‘Tragikum és irónia.Tradíció és önreflexió. Szent és profán. Férfiszerelem… mi van? Az Aggáda mint irodalom.’

A beszélgetésekben közreműködik dr. Vered Glickman, az Izraeli Kulturális Intézet igazgatója és Szántó T. Gábor író, a Szombat folyóirat főszerkesztője.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp