Woody Allen nem engedi bemutatni legújabb filmjét Indiában

Nem engedi Woody Allen, hogy Blue Jasmine című filmjét indiai mozikban játsszák, mert tudomására jutott, hogy dohányzás-ellenes felhívásokat kell elhelyezni a produkció dohányzós jeleneteibe a helyi szabályok miatt. 

A filmdrámát a hétvégén kezdték volna vetíteni harminc indiai filmszínházban. Az ország törvényei azonban előírják, hogy amikor a szereplők dohányoznak a filmvásznon, a képen meg kell jelennie egy felhívásnak – általában a képen átfutó szövegként -, amely az egészségügyi kockázatokra figyelmezeti a nézőket.
A Blue Jasmine főszerepét Cate Blanchett alakítja, akit máris a lehetséges Oscar-jelöltek között emlegetnek. Az ausztrál színésznő egy tehetős New York-i asszonyt játszik, aki nagyot pottyan mennyei életéből, amikor férjét pénzügyi csalás miatt letartóztatják. A filmben két olyan füstölős jelenet van, amelyet érintett volna a kötelező feliratozás.
A produkció indiai forgalmazója elmondta: Allen, akinek filmjeihez senki sem nyúlhat az engedélye nélkül, azért nem engedte a kérdéses jelenetek feliratozását, mert attól tartott, hogy az elvonja a nézők figyelmét a történetről.
Az indiai filmcenzúra gyakran kér változtatásokat, akadnak rendezők, akik belemennek, mások azonban nem fogadják el. Martin Scorsese és David Lynch sem engedélyezik a változtatásokat – köztük a képarányok megváltoztatását sem – mert úgy vélik, azok tönkreteszik az alkotást.

Forrás: MTI

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp