//
Szerző:  Kibic  Készült: 2018 márc. 23, péntek

Még tejjel is fogyasztható a klónozott disznóhús Juval Cherlow izraeli ortodox rabbi szerint. A laboratóriumomban, mesterséges körülmények között létrehozott termék ugyanis nem számít húsnak, még akkor sem, ha éppen egy disznó sejtjéből klónozták.

Az élelmiszeripar következő nagy dobása a mesterséges úton előállított hús lehet. Ennek több előnyét is látni vélik a szakemberek: egyrészt ugye nincs szükség hozzá állatokra, akiket így levágni sem kell. Plusz az állattartás költségeit és rengeteg vizet megspórolva kapjuk meg a terméket. Az ilyen étel ráadásul még kósernek is számít, ezt állítja legalábbis Juval Cherlow ortodox rabbi.

Juval Cherlow rabbi

Cherlow rabbi szerint ugyanis az ilyen klónozott élelmiszer megfelel a kóserségi szabályoknak, még akkor is, ha disznó sejtiből készült. Sőt, az ilyen hús még tejjel együtt is fogyasztható, így a kizárólag kóser élelmiszereket fogyasztóknak sem kell többé lemondaniuk a sajtburger által okozott örömökről.

Cherlow azért megjegyzi, hogy ez kizárólag a sejtekből készített húsokra vonatkozik, nem pedig élő állat klónozására. Egy klónozott sertés továbbra sem lesz kóser. A trükk ugyanis annyi, hogy a klónozott hús létrehozásához csak a disznó sejtjének genetikai állományát használják fel, így az elveszti sertés jellegét. Mivel az így kapott termék már nem egy élő állatból származik, ezrét ekkor már nem is igazán számít húsnak.

(JTA)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?