//
Szerző:  ujkelet.live  Készült: 2017 nov. 24, péntek
Egy oroszországi születésű izraeli zsidó belép egy medinai mecsetbe, tefillinnel. Ez akár egy vicc kezdete is lehetne, de néhány muzulmán számára ez a valós esemény minden, csak nem vicces.

Ben Tzion, aki nemrég úgy döntött, hogy végigjárja a muszlim világ szenthelyeit – Teherántól Komig; Bejrúttól Rijádig – kedden azt nyilatkozta a The Times of Israelnek, hogy soha nem “közeledtek hozzám ellenségesen”. Elmondása szerint soha nem titkolta a tényt, hogy zsidó és “barátként” érkezett, hogy kimutassa tiszteletét az iszlám és az arab világ előtt, és “hús és vér” muszlim világot barátságos helynek találta. Azt is hangsúlyozta, hogy magánszemélyként utazik, nem képvisel semmilyen kormányt vagy szervezetet.

De az interneten, a képek, amiket hétfői látogatásáról töltött fel a medinai Prófétai Mecsetben – az iszlám második legszentebb helyszínen – sok muszlimot feldühítettek. A kritika nagy része – mely jól mutatja a muzulmán világon belüli megosztottságot -, arra vonatkozott, hogy Tzion utazásai kézzel fogható bizonyítékot szolgáltatnak az Izrael és az arab világrészek – különösen Szaúd-Arábia – közötti viszony felmelegedésére.

A teljes cikk itt olvasható.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?