//
Szerző:  jpost.com  Készült: 2017 nov. 16, csütörtök
Büszkék vagyunk az ország sokszínűségére, magyarázza a Kanadai Posta azt a döntését, miért dobott a piacra idén többféle vallás és nemzet kulturális szimbólumait felhasználó bélyegeket.

Kanadában a hanuka ünnepét nem csupán a gyertyák, a fánkok és a tenderli jelképezi idén. A Kanadai Posta jóvoltából a zsidó fények ünnepét ábrázoló bélyeg kerül forgalomba. A geometrikus formákat felhasználó képen egy menóra látható, valamint éles a kontraszt fény és sötétség között, mintha a felgyulladó gyertyák világítanák be a kép egy részét.Hanuka ünnepét franciául írták rá a bélyegre, ezzel is tisztelegve Kanada második hivatalos nyelve előtt.

A bélyegeket november 20-tól lehet online megvásárolni, illetve ettől a naptól kezdve lesz kapható a kanadai postahivatalokban is.

A hanukai bélyeg a Kanadai Posta karácsonyi-témájú sorozataival párhuzamosan jelenik meg, illetve része annak a koncepciónak, amelynek során más ünnepekhez kapcsolódva is adott ki új bélyegeket a posta idén. Májusban az ún. Eid-bélyeg jelent meg, az iszlám világ egyik fontos ünnepének (Áldozati ünnep) a tiszteletére. Szeptemberben pedig az Indiai Postával együttműködve került piacra a hinduk egyik legfontosabb szent napjához, a Díválihoz kapcsolódó bélyeg.  A Diváli - a hanukához hasonlóan - szintén a fények ünnepe a hindu kultúrában.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?