//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 márc. 29, szerda

A most megjelent magyar fordítású Peszahi Hagada elég világosan tagolt ahhoz, hogy minden korosztály számára érthető legyen. A könyvbemutató pedig a Bálint Házban lesz majd, április 6-án 18:00 órakor.

A széder este az egyiptomi kivonulás elbeszélésének az ideje. A Hagada négy különböző gyerek kérdése alapján négy különböző pozíció számára kívánja elmesélni a történetet. A szöveget olvasva itt-ott fel is tudjuk fedezni, mi szól a négyféle olvasónak, a tudósnak, a gonosznak, az együgyűnek és annak, aki még kérdezni sem tud. És mind a négy- vagy ezerféle olvasó az egészet a saját szemüvegén keresztül látja, van a részleteket kutató, van a kívülről szemlélő, a rácsodálkozó és aki nem is igazán képes befogadni. Minden olvasó különböző.A Hagadának minden fordítása, minden kiadása is különböző. Ennek a kiadásnak a készítők (Czigler István, Hegedűs Pál, Ledniczky Lívia és Varga Nádas Eszter) szándéka szerint az érthetőség, az átlátható szerkezet a vezérelve. Vagyis olyan, amely világosan tagolt, minden korosztálynak érthető, és melyben a forma, az illusztráció és a fordítás is ezt a jól-tagoltságot támasztja alá.

Megvásárolható a zsidokonyvek.hu weboldalon, néhány könyvesboltban és a szerzőknél: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?