//
 
Szerző:  Mazsihisz  Készült: 2017 márc. 27, hétfő
Címkék:

Már kapható a rabbiságon, illetve hamarosan az ismertebb könyvesboltokban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége által kiadott új imakönyv. Az imakönyv nemcsak új magyar fordítással bír, hanem fonetikusan is olvasható benne minden szombati ima.

Az új magyar fordítás a Lipcsében élő Balla Zsolt rabbinak köszönhető. A magyar megjelenést Radnóti Zoltán főrabbi, Tausz Gábor grafikus és Büchler András menedzselte.Ez a szidur fontos mérföldköve a neológ hitközségnek, hiszen a vészkorszak óta nem jelent meg az új kiadású imakönyve. Évtizedeken keresztül a mártírhalált halt Pollák Miksa főrabbii által szerkesztett és fordított imakönyv, illetve annak reprint kiadása volt elérhető.

Az imakönyv nemcsak új magyar fordítással bír, hanem fonetikusan is olvasható benne minden szombati ima, így elmondható, hogy aki ezt a kezébe veszi, már nem téved el a péntek esti vagy szombat reggeli liturgiában.

Az imakönyv címe Somér, azaz Izrael Őrzője, ami az Örökkévaló egyik neve. Az új imakönyv ismertebb könyvesboltokban, illetve a Rabbiságon (Budapest VII. ker., Síp u. 12. I. emelet) is 2500 forintért megvásárolható. Utóbbi helyen 20% kedvezményt biztosítunk. Az imakönyv a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen rendelhető meg.

(Mazsihisz)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?