//
Szerző:   Készült: 2017 nov. 03, péntek
  • Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár 1077 Budapest, Csányi utca 5.
  • 2017 nov. 12, vasárnap
  • 15:00
A Zsidó Tanulás Világnapja (Global Day of Jewish Learning) a Bálint Házzal, idei témánk a Szépség és a csúfság. November 12-én azoknak kedvezünk, akik nem szeretnek éjszakázni. Ha Sávuot éjjelén nem bírtok ébren maradni, gyertek el most! Lesznek szövegek, megannyi kérdés, előadók, gondolatkeltők, értelmezők és értelmezések.

A Global Day délutánján Réz Anna filozófus vezetésével elmélyülhetünk abban, hogy is vagyunk a saját testünkkel. Balázs Gábor eszmetörténésztől megtudhatjuk, mit is jelent a szépség és a tabu transzparenciája. Darvas István rabbi és Komoróczy Szonja történész a Talmud és a szépség összefüggéseibe avatja majd be a hallgatóságot.

Szexuális vonzerő és párválasztás címmel hallhatunk kerekasztalbeszélgetést Meskó Norberttel, aki a Pécsi egyetem, Evolúciós Kutatócsoportjában és Kabai Péterrel, aki az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoportjában dolgozik, a beszélgetést Váradi Júlia vezeti majd.

Michael Miller, történész, a Central European University oktatója a zsidó szépségideálokról beszél majd. David Levin-Kruss, a JDC oktatási igazgatója, rabbi pedig A szépség és a szörnyeteg címmel ad elő. Györgyi asszony, Borszéki Kata és Büchler Tamás közösen térképezik fel, milyen lehetőségek vannak ma itthon arra, hogy valaki párt találjon a törzsén belül. Szarvas Ildikó, vizuális kultúra tanár és a Lauderes gyerekek művészeti happeninggel szórakoztatják a Global Day-re látogatókat.


Az előadások közötti kávészünetekben nem csak az agyunkat táplálhatjuk majd.

Helyszín: Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár  1077 Budapest, Csányi utca 5.

Szervező: Bálint Ház, Limmud Magyarország

Tervezett programjaink:

15:00
Szarvas Ildikó és a Lauderes gyerekek: Művészeti happening
Réz Anna: Hogy vagy a testeddel workshop
Balázs Gábor: A szépség és a tabu transzparenciája előadás

16:00 kávészünet

16:20

David-Levin Kruss: A szépség és a szörnyeteg előadás
Komoróczy Szonja-Darvas István: A szépség és a Talmud előadás

17:20 kávészünet

17:40

Györgyi Asszony-Borszéki Kata-Büchler Tamás: zsinder.hu beszélgetés
Michael Miller: Zsidó szépségkirálynők szörnyű időkben előadás

18:40 kávészünet

19:00

Dr Meskó Norbert-Dr Kabai Péter-Váradi Júlia: A szépség eredete, a szexuális vonzerő és a párválasztás kerekasztal-beszélgetés
 


tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Február 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28