//
Szerző:   Készült: 2014 máj. 05, hétfő
  • Erzsébet tér
  • 2014 máj. 11, vasárnap
  • 17:30
  • 2018 ápr. 27, péntek
A tavalyi évben megrendezésre kerülő Európa nap után az Izraeli Kulturális Intézet idén Mamelo Orpheus Gaitanopoulost, Izrael egyik legismertebb tenor szaxofon- és trombita játékosát hívta meg, hogy vegyen részt az Európa nap keretében megrendezésre kerülő EU Jazz Express koncerten.
 
 
Mamelo Orpheus Gaitanopoulos, Izrael egyik legismertebb tenor szaxofon-  és trombita játékosa. A tehetséges zenész és zeneszerző Jeruzsálemben született. Apjával, Stratis Gaitanopoulos-szal zongorát és zeneszerzést tanult, majd az akkor 17 éves zenész első komolyabb munkái során a kiváló zongoristával, Danny Gottfrieddel  dolgozott együtt, ami fontos szakmai tapasztalatot jelentett számára. 1975-ben diplomázott a Berklee School of Music-ban, ahol  jazz-hangszerelést tanult a legendás Herb Poemeroy-jal.

Három albuma jelent meg a "The Charli Persip Super - Band" formációval:
1) In Case You Missed It
2) No Dummies Allowed
3) Super Band, amin szólistaként, illetve hangszerelő-zeneszerzőként működött közre.

Mamelo vendégszerepelt  Jack McDuff oldalán és a Mel Lewis Jazz Orchestra koncertjein. Az általa vezetett kilenc tagú együttessel fellépett a Columbia WKCR rádió élő műsorában és számos jazz klubban. 1988-ban visszatért Izraelbe és aktívan részt vett az izraeli jazz-életben, különböző együttesek vezetőjeként  számos alkalommal szerepelt a Red Sea Jazz Festival és a Tel-Aviv Jazz Festival színpadán. 1997-ben a Danny Gottfried Quintet oldalán Indiában turnézott, akik felléptek a Rome Jazz Festivalon is.
Mamelo Orpheus Gaitanopoulos jelenleg a jeruzsálemi Rimon School for Contemporary Music és a The Rubin Music Academy tanára. Legutóbb - 2010-ben - kiadott lemeze: Mamelo Gaitanopoulos Quintet Live at The Shablul Jazz Club.

A program az EUNIC Magyarország szervezésében valósul meg.
tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?