//
Szerző:   Készült: 2018 ápr. 09, hétfő

Április 6-tól felfüggesztette működését a Spinoza Színház. Előreláthatólag szeptemberig lesz zárva az intézmény, mivel a színház mellett működő kávéház bérlője ellehetetlenítette az üzemelést. A színáz facebook közleménye szerint egy jogvita miatt a bérlő akadályozza a ruhatár, a pénztár, az iroda, a telefon és az internet használatát, ezért hozták meg ezt a döntést.

Nagyjából 1000 eladott jegyet a színház vezetése visszaváltja, és már készülnek a szeptemberi programokra, írja a színház Facebook közleményében. A színház igazgatója és az ingatlan tulajdonosa, Sándor Anna szerint eddigre sikerülhet megoldani a vitás helyzetet. Sándor Anna a Népszavának elmondta, azért lett feszült a viszony a kávéházat bérlő Holy Bagel Kft-vel, mert nem akarja újabb 10 évre meghosszabbítani a kávéház kiadását a Holy Bagel-nek, e helyett azt szeretné, ha a fiai működtetnék tovább ezt a helyet. A bérlők eddig azzal a feltétellel kapták meg jutányos áron, havi 300.000 forintért a kávéház üzemeltetésére a jogot, hogy nem akadályozzák a színház működését. Ezt a feltételt Sándor Anna szerint az utóbbi időben teljesen megszegték a bérlők.

Sándor Anna

A Spinoza Színház 15 éve, 2003 óta működik. Sándor Anna Hollandiában élt évekig, innen hazatelepülve adta a színháznak a holland gondolkodó nevét. Irodalmi esteket, filmklubokat, közéleti beszélgetéseket és színházi előadásokat is tartanak az intézményben.

A hír nyomán nagyon sok támogató üzenetet kapott a színház vezetése, sőt volt, aki anyagilag is szeretne hozzjárulni ahhoz, hogy a színház újra működhessen, derült ki a színház hírleveléből.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?