//
Szerző:  jta.org  Készült: 2018 ápr. 05, csütörtök

Bruce Springsteen régi kollégája, Nils Lofgren komoly pácba került múlt pénteken. Néhány órával egy dallas-i teltházas koncertjük megkezdése előtt észrevette, hogy ellopták a gitárját.

Lofgrent teljesen lesújtotta az eset. Korábban ezzel a gitárjával együtt lépett színpadra Neil Young és Ringo Star társaságában. Erről írt is egy Twitter bejegyzést, de biztosította a rajongóit, hogy a koncert ennek ellenére nem fog elmaradni.

Lofgren és Springsteen

Szerencsére hamarosan meg is oldódott a helyzet. Lofgren megkereste régi barátját Howard Kellert – aki korábban egy zenekarban játszott vele a középiskolában – és a viszonylag közeli Texasban lakott. 20 évvel korábban Lofgren egy gitárt ajándékozott Keller fiának, Bennek a bar micvója alkalmából. Ben Kweller – aki szintén zenész - most boldogan adta kölcsön az ajándékot régi barátjának.

„Nils jól ismeri ezt a gitárt, ő játszott rajta, mielőtt a fiamnak ajándékozta”, mondta Howard Kweller a CBS DFW-nek.

Ben Kweller Lofgren mellett balra, Howard Kweller a sor jobb szélén

Ben Kweller korábban beszélt már a médiában a zsidóságáról. Elmondta, hogy a texasi Greenville-ben egyedüli zsidó család volt az övék. Hamar barátságot kötött a rabbival.

„Az identitásom kialakításában fontos szerepet játszott, hogy egy kisvárosban nőttem fel zsidó gyerekként”, mondta. „Büszke vagyok a zsidóságomra.”

Egy 2002-es Lizzy című dalában a Davenu héber szó is elhangzik, a fia középső neve Zev (farkas), Bené pedig Lev (szív).

Végül Lofgren gitárja is megkerült. A rendőrség találta meg néhány nappal azután, hogy Kweller házában járt.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?