//
Szerző:  Kibic  Készült: 2018 jan. 03, szerda

Az Új Kelet újság és a Beit Hatfutsot – A Zsidó Nép Múzeuma Egy pillantás a magyar zsidókra címmel tart közös rendezvényt Tel-Avivban. A rendezvény középpontjában a zsidó élet a '30-as években, illetve a magyar családnevek változásai a történelem tükrében lesznek.

A rendezvény egyik témája a magyarországi zsidó élet a '30-as években lesz, a látogatók ritka felvételeket tekinthetnek meg a szegedi, a budapesti és a munkácsi zsidó emberek életéről. A magyar zsidók életének gazdagságát és sokszínűségét pedig Rivka Aderet filmszakértő, a Beit Hatfutsot zsidó és izraeli moziprogramjának igazgatója mutatja be.A magyar családnevek változásai a történelem tükrében címmel futó másik téma kapcsán az odalátogatók olyan kérdésekre kaphatnak majd választ, mint például honnan ered a családnevem, illetve mit tanulhatok belőle a származásomról? A magyarországi zsidók családneveinek megváltoztatásához kapcsolódó történetekről és a történelmi Magyarország zsidó életmódjáról Haim Ghiuzeli történész, a Beit Hatfutsot digitális archívumának igazgatója tart előadást.

Ha valaki január 4-én éppen Tel-Avivban jár, és érdekelné a rendezvény, akkor részleteket itt találhat hozzá: izraelinfo.com/event/egy-pillantas-magyar-zsidokra

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?