//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 dec. 29, péntek
Címkék:

Többek között Steiner Kristóf izraeli letartóztatása, Vona Gábor hanukai üdvözlete és Somló Tamás különleges sírköve érdekelték idén leginkább a Kibic olvasóit. Összeszedtük, hogy melyek voltak 2017-ben a legolvasottabb cikkek a Kibicen.

A 10. helyen végzett a hummuszról szóló írásunk, amelyben érdekességek mellett népszerű gasztrobloggerek beszélnek erről a kultuszételről:

Hummusz, az izraeli kultuszétel - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

A hummusznak Izraelben hatalmas kultusza van, a csicseriborsóból készült ételről még dokumentumfilmet is forgattak nemrég. Itt nálunk pedig most készülnek megtalálni az ország legfinomabb hummuszát. Egy izraeli bölcsesség szerint a világon kétféle ember létezik: az egyik aki körkörös kézmozdulatokkal tunkolja ki a hummuszt, a másik pedig, aki az egyenes tunkoló mozdulatokra esküszik.


A 9. legnépszerűbb cikkben arról számoltunk be, hogy milyen különleges sírkövet avattak fel a Kozma utcai zsidó temetőben:

Kedvenc dala díszíti Somló Tamás sírkövét - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Halálának egyéves évfordulóján avatták fel Somló Tamás sírkövét a Kozma utcai zsidó temetőben. A tavaly elhunyt zenészről a Sziget Fesztiválon nagyszabású koncerttel fognak megemlékezni. A Kozma utcai zsidó temetőben, szerdán avatták fel a tavaly elhunyt Somló Tamás sírkövét. Az avatáson részt vettek a művész családja, barátai és zenésztársai.


A 8. legtöbb olvasót a Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékmű nemzetközi sikere érdekelte a legjobban:

A világ második legjobb szobrának választották a Duna-parti holokauszt emlékművet - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Can Togay és Pauer Gyula alkotását az 1920 óta megjelenő Architecture Digest online kiadása választotta másodiknak a világ 13 legfontosabb köztéri szobra közül. A kompozíció a nyilasterror idején Dunába lőtt embereknek állít emléket. A Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékmű nem véletlenül nyerte el a tekintélyes építészeti magazin tetszését.


A 7. helyen zárt az a híradás, miszerint lehet, hogy zsidó hercegnője lesz a brit királyi családnak (nem lesz amúgy):

Zsidó hercegnője lesz az angol királyi háznak? - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Akár egy tündérmesének is beillene a szépfiúként körberajongott és a brit trón várományosaként jegyzett Harry herceg mostani bejelentése, miszerint eljegyezte Meghan Markel zsidó származású amerikai színésznőt. Markle-t leginkább egy amerikai tv-showban, a Suits-ban lett népszerű.


A nácikat meghekkelő fotós sztorija a 6. helyre volt elég:

A tökéletes árja gyermek, aki tulajdonképpen zsidó volt - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

A náciknak fogalmuk sem volt róla, hogy egy zsidó gyereket mutogatnak tökéletes árjaként a propaganda magazin borítóján. Egy berlini fotós ugyanis rendesen meghekkelte Goebbelséket. A Sonne ins Haus náci magazin 1935. január 24-i számának borítójára egy tágra nyílt szemű, pufók arcú kislány fotóját tette, azt állítva, hogy megtalálták a tökéletes árját.


5. lett a lengyel bőrfejűek által megtámadott izraeli focicsapatról szóló cikkünk:

Izraeli sportolókra támadtak Lengyelországban - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Nagyjából 20 bőrfejű focihuligán támadott rá a Lengyelországban edzőtáborozó izraeli Hapoel Petah Tikva labdarúgó csapatának tagjaira. Ketten az edzői stábból kisebb sérüléseket szenvedtek. A Hapoel Petah Tikva focicsapat Varsótól 65 kilométerre található Sochocinban edzőtáborozott, és éppen egy felkészülési mérkőzésen voltak túl, amikor a pálya melletti erdőből kirontva nagyjából 20 kopaszra borotvált fejű férfi az edzői stábra támadt, és ököllel ütni kezdte az izraelieket.


A magából hülyét csináló neonáci blogger a 4. legtöbb olvasó érdeklődését keltette fel:

Visszavonult az egyik legnépszerűbb neonáci blogger, miután kiderült, hogy zsidó a felesége - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Szélsőjobbos körökben az egyik legkedveltebb amerikai blogger visszavonulni kényszerült méltán népszerű uszító tevékenységétől, miután riválisai kiszivárogtatták féltett titkát. Egy zsidó feleséggel az oldalán ugyanis már nem lehet annyira hatékonyan zsidózni. Mike Enoch, azaz Mike Peinovich az egyik legnépszerűbb neonáci blogger volt az Egyesült Államokban, mígnem a konkurencia szépen keresztbe nem tett neki azzal, hogy nyilvánosságra hozta személyes adatait.


A 3. helyre került Kelemen Katalin rabbi válasza, amelyet Vona Gábor hanukai üdvözlete kapcsán írt:

Kelemen Katalin rabbi válasza Vona Gábor hanukai üdvözletével kapcsolatban - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Kelemen Katalin, a Szim Salom Progresszív Zsidó közösség rabbija hibának tartja Köves Slomó Vona Gábor hanukai üdvözletére küldött válaszát. Az ugyanis, hogy Köves rabbi egy zsidó egyház felelős vallási vezetőjeként szólalt meg, magában rejti a zsidókról való hamis kép megerősödésének vagy kialakulásának veszélyét.


Hedy Lamarr színésznő és feltaláló története lett a 2. legolvasottabb cikk a Kibicen:

A zsidó szexbomba, aki nélkül ma nem wifiznénk - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Hedy Lamarr az 1940-50-es évek szexszimbóluma volt. A róla készült dokumentumfilm azonban nem szépségét, hanem páratlan feltalálói képességeit helyezi középpontba. Hedy Lamarr Hedwig Eva Maria Kiesler néven született 1914 november 19-én Bécsben. Apja jómódú zsidó bankár, édesanyja (Lichwitz Gertrúd) budapesti származású zongorista volt. A szülei nem járatták iskolába, négyéves korától házi tanítók oktatták, nem is akármilyen eredménnyel.


Az első helyre pedig Steiner Kristóf izraeli letartóztatásáról szóló híradásunk került:

Steiner Kristófot letartóztatták Izraelben - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Steiner Kristófot azzal vádolták, hogy az utcán, koldulás közben megtámadott egy nőt, aki nem akart neki pénzt adni. Bár az izraeli rendőrségnek semmilyen bizonyítéka nem volt arra, hogy valóban Kristóf követte el a bűncselekményt, mégis letartóztatták. Steiner Kristóf a Facebookon osztotta meg a kellemetlen történetet letartóztatásáról.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?