//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 dec. 27, szerda

Lorde június 5-én lépett volna fel Tel-Avivban, és már a jegyek áráról is megállapodtak a szervezőkkel, amikor az új-zélandi énekesnő úgy döntött, hogy lemondja a koncertet. Lorde az Izrael-ellenes BDS mozgalom nyomására döntött így.

Lorde azután fújta le a tel-avivi fellépését, hogy az Egyesült Államokból indult mozgalom, az Izrael bojkottjára szervezett BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) kritizálni kezdte a koncert miatt. Egy nyílt levélben ugyanis azt kérték tőle, hogy ne támogassa a koncertjével az izraeli kormány lépéseit.

Lorde

Az új-zélandi énekesnő az erről szóló közleményében azt írta, az elmúlt napokban nagyon sok különböző világnézetű emberrel beszélt, és úgy gondolja, jó döntést hozott, amikor lemondta a fellépést.

Többen viszont a szemére vetették, hogy Oroszországba bezzeg kétszer is elmegy koncertezni, pedig az sem mondható éppen az emberi jogok bajnokának. Az énekesnő azonban egyelőre nem mutatkozott finnyásnak az oroszországi helyszínek miatt.

Nem minden művész gondolkodik az új-zélandi énekesnőhöz hasonlóan. Nemrég Nick Cave pont a BDS ránehezedő nyomását megelégelve döntött úgy, mindenképpen fellép Izraelben:

Nick Cave az Izrael-ellenes bojkott miatt lépett fel Izraelben - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

A napokban két alkalommal is fellépett Izraelben Nick Cave és együttese, a Bad Seeds. Elmondása szerinte idestova 20 éve hagyja magát „megfélemlíteni", de most úgy döntött, állást foglal a zenészeket érintő cenzúra ellen. Az ausztrál zenész a héten két teltházas koncertet is adott Tel-Avivban (november 19-20).


(444)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?