//
Szerző:   Készült: 2017 dec. 27, szerda

Ez az idézet nagy valószínűséggel Királyhegyi Pál író, humorista, forgatókönyvírótól származik, aki ma lenne 117 éves. 

A két világháború között élt Amerikában egy darabig, aztán hazajött. 1944-ben Auschwitzba deportálták. Háborús élményeiről készült emlékezetes, máig friss regénye Első kétszáz évem címmel jelent meg 1979-ben.

Hollywoodban a nagyszerű humorú Királyhegyi Pál írót meghívták egy agg milliomos partijára, ahol egy idő után már nagyon unta a fellengzős társaságot. A házigazda panaszkodott, hogy olyan nagy a drágaság, az infláció, hogy emiatt egy nap alatt 16 kertészt kellett egyszerre elbocsátani.

Királyhegyi megkérdezte:

– Kedves uram, él az Ön édesanyja?

– Hogy élne már, hiszen magam is elmúltam 85 éves!

– Kár. Lett volna egy gondolatom, de csak anyával érdekes.

 

Korábbi cikkünk róla:  

Hazajött Londonból, hogy elérje az utolsó auschwitzi gyorsot - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

115 évvel ezelőtt született Királyhegyi Pál, akiben egyszerre megvolt Rejtő pesties humora, Szép Ernő törékeny lepkelelke és Karinthy okossága. Vezércikkben hívta fel Magyarország figyelmét a királyság káros intézményére, és állítólag még Sztálinnak is írt táviratot. Tizenhárom évesen a Diákhumor című hetilapot szerkesztette egy osztálytársával.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?