//
Szerző:   Készült: 2017 dec. 15, péntek

Hogyan írjuk a hanukát helyesen? Kisbetűvel, nagybetűvel? Ch-val vagy h-val? Egy n-nel, két n-nel, esetleg két k-val? A variációk végtelenek. Az Ynsight Research kutatása szerint legalább annyiféleképpen, ahány ága van a hanuka-gyertyatartónak. És a leggyakoribb formája a világon a Hanukkah.

A kutatócég összegyűjtötte, hogy a világ különböző tájain hogyan írják a hanukát latin betűkkel. A Hanukkah írásmód 160000 alkalommal jelent meg a közösségi médiában világszerte. Az előkelő második helyen végzett a Chanukah forma is, bár erre csak 22000 találatot kaptak a kutatók.

Az Ynsight Research Kft. hanukai jókívánsága

A legtöbben az Egyesült Államokban írták le a Hanukkah formát latin betűkkel. Utána következik az Egyesült Királyság, Kanada, Izrael és Törökország.

Érdekesség, hogy magyarul sem a hanuka írásmód a legnépszerűbb, amelyre egyébként 3900 találatok kaptak a kutatók az ünnepek előtti napokban világszerte. A magyarok közül a legtöbben szintén Hanukkának írják az ünnepet. Ám ezzel együtt sem kerültünk fel arra a tízes listára, amelyen azok az országok szerepeltek, ahol a legtöbbször írták le ezt a szót. Úgyhogy mi itt a Kibicen továbbra is ragaszkodni fogunk a hanuka írásmódhoz így kisbetűvel.

Ja, és még egy adat. Vajon kinek a hanukai üzenete volt a legnépszerűbb a közösségi médiában az utóbbi napokban? Természetesen Donald Trumpé.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?