//
Szerző:   Készült: 2017 dec. 20, szerda
Címkék:
  • Páva utcai zsinagóga, (1094, Budapest, Páva utca 39.)
  • 2018 jan. 08, hétfő
  • 18:30
A héber betűk rejtett üzenete címmel indul tanfolyam januártól a Páva utcai zsinagógában. Az órákon a betűk írásának alakjáról is szó esik a zsidó filozófián és történeten keresztül. Az intellektuális megértés még a nehézségekkel küzdőknek is segít, abban, hogy megtanuljanak olvasni.


Mindig jó, ha megértjük, hogy „mitől kerek” a világ, és miért olyanok a héber betűk, mint amilyenek. A magyarázatok egy magasabb szellemi szinttel kapcsolnak majd össze minket. Ez a tudás a lélek rétegeibe mélyen bevésődik, remélve, hogy jó útravaló lesz és örökké kíséri majd utunkat.

Felépített órák keretében szisztematikusan minden alkalommal két betűt tanulunk. A héber betűk írásának alakját értelmezzük, sok zsidó filozófián és történeten keresztül. Az intellektuális megértés még a nehézségekkel küzdőknek is segít, abban, hogy megtanuljanak olvasni.

Nyelvi elvárás: nincsen

Időpontok: Hétfőnként 18.30 órától a Páva utcai zsinagóga (1094 Páva utca 39) Talmud Tóra termében.

Január: 8, 15, 22, 29

Február: 5, 12, 19, 26

Március: 5, 12, 19, 26

A tanfolyam díja: 7200ft/hó/fő

Előadó: Lévai Erika

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?