//
Szerző:   Készült: 2017 dec. 11, hétfő
  • 2B Galéria (1092 Bp., Ráday utca 47.)
  • 2017 dec. 12, kedd
  • 18:00

Az otthonteremtés vágya, az otthon hiánya, az otthon valamilyen okból való elhagyása jelenik meg az alkotásokban konkrét és átvitt értelemben egyaránt. A helyszínen lesz hanuka ünnepség december 14-én!

Az otthon témakörét járja körül a magyar és külföldi fiatal alkotók fotó-, film- és hanginstallációiból született csoportos kiállítás.

Az önmagunk által kisajátított fizikai tér és az objektíve nehezen definiálható képzet - az otthon -, amire a kiállító művészek a szó jelentéstartalmán keresztül, annak különböző nyelvekben való megjelenésére reflektálnak. Az otthonteremtés vágya, az otthon hiánya, az otthon valamilyen okból való elhagyása jelenik meg az alkotásokban konkrét és átvitt értelemben egyaránt, hiszen a haza, a lakóhely, a család, a tulajdon, illetve az üresség, amit betölteni vágyunk, mind lehetnek szinonimái az otthonnak

Kiállító művészek: Szombat Éva, Flohr Zsuzsi, Chantal Meng, Fazekas Mihály, Esteban De La Torre, Varju Tóth Balázs, Ausztrics Andrea. Kurátor: Ausztrics Andrea

Megnyitó 2017. december 12. kedd 18 óra

A kiállítás megtekinthető december 12-31 között.

A kiállítás a Supermarket Galéria, a Paideia Institute és a Charles and Lynn Schusterman Family Foundation támogatásával valósult meg.

Hanuka ünnepség: 2017. december 14. csütörtök 18 óra

Hanukai ünneplés az Otthon kiállítás keretében. Gyertek pontosan 6-ra, mert lemaradtok a gyetyagyújtásról! Ariel Pollak, Berlinben élő rabbi tart beszédet a Hanuka és az otthon kapcsán.

Hanuka 2B

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?