//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 okt. 30, hétfő

A PBS tévécsatorna Finding Your Roots című családfakutató műsora soron következő adásában Scarlett Johansson szembesült családja szomorú történetével. A színésznő ugyanis a műsorban tudta meg, hogy nagyapja testvére és annak családja a varsói gettóban haltak meg.

Scarlett Johansson amerikai színésznő a Finding Your Roots (A gyökerek megtalálása) című családfa kutatással foglalkozó tévésorozat legutóbbi adásában szerepelt, ahol családja történetének egy igen szomorú részletével szembesült. Johansson ugyanis ebben a műsorban ismerte meg, milyen tragikus sorsa volt rokonainak a holokauszt idején.A színésznő nagyapja Lengyelországból vándorolt ki az Egyesült Államokba, és New Yorkban szatócsként dolgozott. A tévéműsor stábja viszont azt is kiderítette a Jad Vasemtől kapott dokumentumok alapján, hogy Johansson nagyapjának testvére és annak családja a varsói gettóban vesztették életüket.

„Megígértem magamnak, hogy nem fogok sírni. De ezt nehéz megállni” – mondja Johansson a könnyeivel küszködve a műsor előzetesében, miközben az elé tárt dokumentumokat nézi át. „Kész őrület, hogy mindeközben Saul (Johansson nagyapja) banánokat árult a Ludlow Streeten, és hogy Amerikában mennyire más volt az élet abban az időben. Egyik testvér sorsa a másik ellenében” – teszi hozzá.

Scarlett Johansson ugyan nem számított erre, de úgy véli, hogy a felfedezés megerősítette a kötődését családja gyökereihez.

(The Times of Israel)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Február 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28