//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 okt. 03, kedd

A tavalyi évben a Magyar Zsidó Múzeum a külföldi látogatók körében a második legnépszerűbb múzeum volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemrég közzétett adatai szerint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2016-os múzeumlátogatási statisztikáit elemezte a HVG. A nemrég közzétett adatok alapján tavaly a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) 551 ezer fővel lett a leglátogatottabb múzeum az országban. A külföldiek körében azonban nem az MNG, hanem a Terror Háza Múzeum volt a legnépszerűbb célpont, az Andrássy út 60-ba tavaly összesen 328 ezren látogattak el, közülük 85 százalék volt az idegen állampolgár.

 

Forrás: HVG

Jól szerepelt a Magyar Zsidó Múzeum is, az Emmi statisztikái szerint ugyanis a zsidó múzeumnak 2016-ban 323 ezer látogatója volt, akiknek több mint 75 százaléka, 250 ezer fő volt külföldi. Ezzel a Magyar Zsidó Múzeum a külföldi látogatók listáján a második helyen végzett, az összes látogató alapján pedig az ötödik leglátogatottabb múzeum lett. Igaz, a zsidó múzeum belépőjével lehet a Dohány utcai zsinagógát és a mellette található Hősök kertjét is megnézni.

A Magyar Zsidó Múzeum állandó kiállítása pont nemrégiben újult meg harminc év után:

Több mint harminc év után újult meg a Magyar Zsidó Múzeum állandó kiállítása - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár megújult kiállítása bevezeti a közönséget a judaizmusba és annak elemeibe. A jelenlegi kiállítás azonban nem végleges, a jövőben ugyanis jelentősen bővülni fog és folyamatosan meg is újul majd. A múzeum előző állandó tárlatát 1984-ben még az akkori Állami Egyházügyi Hivatal vezetője nyitotta meg - idézte fel az intézmény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.


(HVG)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Február 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28