//
Következő ünnep: Hanuka - חנוכה
Szerző:  Népszava  Készült: 2017 júl. 26, szerda

Izraelben terjeszkedne a Sziget Kft., és egy ottani céggel együtt rendeznének közösen fesztivált Tel-Aviv környékén. Akár már jövő évben indulhatnak az izraeli Sziget programjai.

Egy, a Sziget fesztiválhoz hasonló rendezvény izraeli megszervezéséről tárgyal a Sziget Kft. – tudta meg a Népszava Kádár Tamás cégvezetőtől. Helyi partnerük a Zappa Group néven ismert ZEN Y.E. Ltd. A helyszín Tel-Aviv környéke: a rendezvény körülbelül olyan távolságra lenne az izraeli várostól, mint a fő hazai fesztiváljuknak helyet adó Óbudai-sziget Budapest központjától, ám ennél pontosabb adatokat egyelőre nem kívánt megadni. A Sziget mint márkajelzés valamilyen formában megjelenne az ottani fesztivál elnevezésében is. Ismereteink szerint idén idő híján már nem hozzák tető alá az első eseményt, így a tervek egy következő évi rendezvényről szólnak.

Sziget Fesztivál

Bár a Zappa Group tevékenységének a világhálón viszonylag kevés nyomára bukkantunk, a fellelhető híradások a csoportot Izrael egyik legnagyobb koncertszervezőjeként mutatják be. A Haaretz szerint tizenegy év alatt váltak meghatározóvá. Olyan előadókat csábítottak a közel-keleti államba, mint David Guetta, Bobby McFerrin, Chick Corea, a Prodigy vagy a Pet Shop Boys. Nevüket adták a legnagyobb belga technófesztivál, a Tomorrowland néhány évig élő izraeli változatához is. Emellett szoros kapcsolatban állnak a Tel-Aviv-közeli, több koncerttermes rendezvényközponttal, a Live Parkkal.

Avi Yossef, a Zappa Group nemzetközi szervezője a Népszava megkeresésére megerősítette: „a két vállalkozás 2018-ra vonatkozó együttműködési lehetőségekről tárgyal.” Ilyen tempóval és jó szervezéssel akár a jövő évben elindulhatnak a programok is.

(Népszava)

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Január 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31