//
Szerző:   Készült: 2017 máj. 15, hétfő

Idén témánk a nő és a férfi, minden, ami ennek szűkebb és tágabb értelmezésében jelen van. Sok minden egyéb mellett arra keressük a választ, hogy mit jelent férfinak, illetve nőnek lenni ma, és mit jelentett őseink idejében?

 

Az idei téma a nő és a férfi, valamint minden, ami ennek szűkebb és tágabb értelmezésében jelen van. Sok minden egyéb mellett arra keressük a választ, hogy mit jelent férfinak illetve nőnek lenni ma és mit jelentett őseink idejében? Ebben segítenek nekünk a különböző zsidó vallási irányzatok képviselői, Zev Paskesz ortodox-, Deutsch Péter neológ- és Raj Ferenc reformrabbi. Darvas István rabbi és Iványi Gábor lelkész Ádámról és Éváról beszélgetnek egymással és a közönséggel. Oltai Kata a festészet férfi- és nőábrázolásáról tart előadást. A Talmud nem csak nőknek beszélgetésben Wéber Edina arra keresi a választ, hogy vajon Isten valóban számolja-e a nők könnyeit? György Pétertől megtudhatjuk, hogyan jelenik meg a nő és a férfi a reklámokban? Tóth Katinka etológushallgatót kérdezzük, mit jelent a két nem a legközelebbi rokonainknál és miben különbözik ez az emberi nemek jelentésétől? Sőt, Nádasdy Ádámmal még nyelvészeti szempontból is beszélgetünk a nemekről. Réz Anna a nemi sztereotípiákról, Herczog Noémi a nő és férfi színpadi megjelenéseiről, Büchler Tamás a modern kor genderváltozásairól beszél majd. Fritz Zsuzsa Rut könyvét tárja elénk és Rubin Eszter Bagel című regénye alapján felolvasószínházat is láthatunk majd. Az eseményt Toronyi Zsuzsa múzeológus Balázs Gábor eszmetörténész és Horányi Gábor fizikus vitája zárja a férfi és nő különbségéről. Az est Bácskai Júlia pszichoszínházával indul.


Az eseményen a részvétel díjtalan.

Részletes program: www.balinthaz.hu/savuot

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Május 2017 »
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31