//

Kiállítással emlékeznek Izrael 70. születésnapjára Bonyhádon

Az 1948-ban alakult független Izrael annak köszönheti fennállását, hogy mindvégig megvédte országa területét és népét – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden Bonyhádon. A kiállítás több mint ötven, 1948-ban készült fotón mutatja be az akkori izraeli mindennapokat.

Színház az együttélésért

Izraelben több közösség is használja a színházat közös térnek az arab és zsidó fiatalok közelítésére, Dr. Lee Perlman kutató többek között erről fog előadásában beszélni.

Hogyan került a Dávid-csillag az izraeli zászló közepére?

70 évvel ezelőtt az éppen csak létrejött Izraelben komoly viták előzték meg az ország zászlajának kiválasztását. A két opcióból aztán a cionista mozgalom jelképe jött ki győztesen.

Elképesztően vagány biciklis alagutat adtak át Jeruzsálemben

Egy szennyvízcsatorna szervizalagútját alakították át úgy, hogy egy kényelmes kétsávos bringaút is helyet kapott benne. A több száz méterrel a föld alatt húzódó alagutat leginkább a Jeruzsálem környékén túrázó kerékpárosok használhatják majd.

Klein Dávid első magyarként érhet el a Sisapangma főcsúcsára

A hegymászó idei célja, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, érje el a 8027 méter magas csúcsot. Ez eddig egyetlen magyarnak sem sikerült.

48 évesen második gyerekét várja Rachel Weisz!

Első közös gyerekét várja a magyar származású zsidó színésznő és 50 éves férje, a James Bondot is alakító Daniel Craig. A pár 7 éve házasodott össze, és már alig várják, hogy megszülessen a kisbabájuk. 

70 év - 70 tárgy - végtelen történet

A „70” - 70 év, 70 tárgy, végtelen történet című kiállítással Izrael függetlenségének 70. évfordulóját ünnepeljük.

Ezek voltak Izrael leginnovatívabb pillanatai az elmúlt 70 évben

A 21see videósai összegyűjtötték, hogy szerintük melyek voltak Izrael 70 éves fennállásának legfontosabb eseményei. Elég sok minden történt az állam függetlenségének kikiáltásától egészen a mai napi ünnepségekig.

A 70 éves Izrael is ott lesz a 25 éves Sziget fesztiválon

Egy közös együttműködés keretében az idén 70 éves Izrael több fellépővel is képviseltetni fogja magát a Sziget fesztiválon. A 25 éves Sziget ebben az évben az élhető Földre és az alapvető emberi jogok érvényesülése és a kirekesztés megszüntetésére koncentrál majd

Röhrig Géza közös fotót posztolt Sarah Jessica Parkerrel!

A színésznő Matthew Broderick felesége, aki a The Dust című filmben játszik együtt az Oscar-díjas Röhriggel.

Kibicek