//

Purimi jelmezes tárlatvezetés és maszkabál a múzeumban

Purim alkalmából a kiállítás idetartozó tárgyai nézhetők végig. Belépés: lehetőleg jelmezben!

Műemlékké nyilvánítanák a varsói gettó falának megmaradt részeit

Műemlékké nyilvánítanák a második világháború után megmaradt gettófal két részét Varsóban. A zsidó és a lengyel történelem számára felbecsülhetetlen értékű történelmi emlékről szóló döntést már aláírta a mazóviai vajdasági műemlékvédelmi hivatal vezetője.

Neked mi jut eszedbe Izraelről?

Ismerőseink között beszélgetést indítottunk a Facebook-on arról, kinek mi jut az eszébe a zsidó államról. Alább képek és válogatás az asszociációkból. Várjuk a te gondolataidat is!

Kitiltotta az Európai Parlament az Iránt kritizáló izraeli képregény-kiállítást

Az EU nem engedélyezte annak az izraeli képregény kiállításnak a megrendezését brüsszeli épületében, amely Iránt kritizálta. 

Superman visszatérhet zsidó gyökereihez

A népszerű szuperhősről szóló újabb képregényekben visszahoznák Superman zsidó gyökereit a történetbe. Az új széria írójának zsidó családi háttere is hatással lehet Superman karakterére.

Izlandon betiltanák a körülmetélést!

Zsidó és muszlim vallási vezetők tiltakoznak a törvénytervezet ellen, amely megtiltaná Izlandon az orvosilag nem indokolt körülmetélést. 

Már magyar mozikban is látható a díjnyertes izraeli film

A Foxtrott című izraeli film korábban a Velencei Filmfesztiválon nyerte el a zsűri nagydíját, most Magyarországon is megtekinthető a Cirko Film jóvoltából. A filmet egyébként az izraeli oktatási és kulturális miniszter szerint egyáltalán nem kellene külföldön bemutatni.

70 magyar vonatkozású történet a 70 éves Izraelről

Magyar fiatalok Izraelben egy különleges ajándékot készített Izrael Állam 70. születésnapjára. Egy erre a célra készült honlapon 70 olyan izraeli történetet tesznek közzé, amelynek magyar vonatkozása van.

Izraeli fotóművész különleges hangulatú képeiből nyílik kiállítás

Az éjszaka világát mutatják be Rafael Y. Herman izraeli fotóművész különleges hangulatú képei, melyekből csütörtökön nyílik kiállítás a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban.

Téli olimpia, zsidó olimpia és purim a Kibic Óra következő adásában

Vasárnap újra lesz Kibic Óra a Klubrádióban. Borgula András ezúttal Jusztin Ádámmal, a Maccabi VAC elnökével beszélget majd. Balázs Gábortól pedig a purimról tudhatjuk meg a legfontosabbakat.

Kibicek
« Február 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28