//
Szerző:  abcnews.com  Készült: 2018 ápr. 11, szerda

Hamarosan itt van a Yom Hasoá, vagyis a Holokauszt áldozatainak emléknapja Izraelben. Ez alkalomból, illetve Izrael fennállásának 70-dik évfordulójának ünneplésére 70 holokauszt túlélő nőt „csinosítottak ki” a szervezők.

Az esemény a Csodálatos Hősnők nevet kapta, amelynek keretében fodrászok, manikűrösök és sminkesek szépítették a túlélőket. A szervezők szerint ez egy gesztus Izrael legidősebb holokauszt túlélői felé. Limor Katz elmondta, a céljuk az, hogy úgy fejezzék ki tiszteletüket és megbecsülésüket az összes túlélő iránt, hogy minél jobban elkényeztetik ezeket az idős hölgyeket.

Egy 91 éves túlélő, Haya Stern elmesélte, hogy elveszítette az egész családját a holokauszt során, ám az ő személyes bosszúja a pusztításra az volt, hogy gyerekei, unokái és dédunokái születtek Izraelben.

A Holokauszt emléknapon szirénák szólalnak meg Izrael-szerte.

 

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?