//
Szerző:  haaretz.com  Készült: 2018 ápr. 11, szerda
Jichak Arazi, nagyrabbinátus importért felelős illetékese szerint ugyanis az articsóka szíve tele van kukacokkal, amelyektől nem lehet megtisztítani.

A római zsidó vendéglősöket meghökkentette a legfőbb izraeli vallási hatóság, az Izraeli Nagyrabbinátus döntése, miszerint az articsóka nem kóser.

A római zsidók hatszáz éve fogyasztják az ún. carciofi alla giudia, vagyis az articsóka zsidó módra nevű ételt, amelyet úgy készítenek el, hogy a szétklopfolt növényt bő zsiradékban kisütik és enyhén megfűszerezik.Az egyik helyi vendéglős elképzelhetetlennek tartja, hogy kukacok vagy rovarok lennének a növény szívében, és nem is hajlandó levenni az étlapról ezt a népszerű fogást.

A Háárec szerint az sem valószínű, hogy az olaszországi zsidó vallási hatóságok száműzik a több mint félévezredes fogást a helyi közösség étrendjéből. Nemrég az Riccardo di Segni olasz főrabbi és Ruth Dureghello, a zsidó közösség elnöke épp ezt az ételt készítették együtt pészach alkalmából.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?