//
Szerző:  izraelinfo.com  Készült: 2018 márc. 27, kedd

Az utóbbi években szélesebb az együttműködés Magyarország és Izrael között műszaki és üzleti területen. Ennek keretében nemrég magyar űripari-űrtudományos delegáció járt Izraelben, írja az izraelinfo.com. Az ötnapos utazás célja a magyar űripar bemutatása volt.

Tandi Zsuzsanna, az Európai Űrügynökség (ESA) magyar irodájának vezetője is részt vett a tel-avivi találkozón, hogy bemutassa az izraeli vállalkozások számára a magyar iroda segítségével elérhető űripari technológiákat és a hétköznapi életben történő alkalmazásának lehetőségeit közös projektek megvalósításával.

Űripari delegáció Tel-Avivban, fotó: izraelinfo.com

Az ESA magyar irodája saját pályázati forrással is rendelkezik, ezért több izraeli cég is mutatott érdeklődést az együttműködésre.

A delegáció a szintén Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia és az Európai Űrügynökség összefogásában hamarosan megnyíló üzleti inkubátorházához is keresett együttműködő partnereket Izraelben.

A tervek szerint a potenciális partnereket hamarosan elhívják Budapestre, hogy tovább léphessenek a konkrétumok irányába.

A teljes cikk itt olvasható.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?