//
Szerző:  Kibic  Készült: 2018 márc. 22, csütörtök
Címkék:

A palesztin lány azért került az izraeli katonai bíróság elé, mert megpofozott egy izraeli katonát, de ezen kívül vádolták még bujtogatással és kődobálással is. Tamimit a palesztinok az ellenállás új jelképének, az izraeliek viszont médiahacknek tekintik.

A 17 éves Ahed Tamimit még tavaly decemberben tartóztatták le, miután megpofozott egy izraeli katonát. Az esetet Tamimi édesanyja videóra is vette, a felvétel pedig gyorsan terjedt a közösségi médiában. A palesztin lány ellen az izraeli katonai ügyészség 12 vádpontot fogalmazott meg, ebből a vádalku részeként Tamimi négyet ismert be, a többi pontban ejtették a vádakat.

Ahed Tamimi

Gaby Lasky, Tamimi ügyvédje szeretett volna nyilvános tárgyalást, ám az ügyben eljáró katonai bíróság a zárt ajtók mellett foglalt állást. Az ügyvéd szerint ez volt az oka annak, hogy elfogadták a vádalkut, ugyanis attól tartottak, hogy így nem lesz tisztességes a tárgyalás. A bíróság viszont azzal érvelt a zárt ajtók mellett, hogy így védelmezze a kiskorú vádlott személyiségi jogait.

Tamimi a vádalku szerint nyolc hónapot fog börtönben tölteni, amibe beleszámít az eddig előzetesben eltöltött időszak is. Ezen kívül 5000 sékel (kb. 360 ezer forint) bírság megfizetésére is kötelezték.

A fiatal lányt a palesztinok az ellenállás új szimbólumának tartják, nem szokványos kinézete, szőkés haja és világos bőre miatt ráadásul igen hamar az érdeklődés középpontjába került. Ezt amúgy már Tamimi kiskorától kezdve igyekszik kihasználni a családja, és tudatosan generált tévés és videós tartalmakkal próbálják felhívni rá a nemzetközi és a közösségi média figyelmét. Az izraeliek éppen ezért az egész Tamimi jelenséget inkább csak egy médiahacknek tekintik.

Tizenéves szőke kamaszlány a palesztin ellenállás új arca - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Ahed Tamimi, tizenhat éves palesztin tinédzser december végén megpofozott egy izraeli katonát. A felvétel bejárta a világot, Tamimit letartóztatták, tizennégy év börtönt is kaphat. A lányt Palesztinában hősnek, Izraelben terroristának tartják. Ismerje meg a közel-keleti konfliktus új arcának történetét! Lakásáról hurcolta el a 16 éves Ahed Tamimi palesztin tinédzsert az izraeli rendőrség december 19-én, a kora hajnali órákban.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?