//
Szerző:  Kibic  Készült: 2018 márc. 19, hétfő

Összesen 70 fát fognak elültetni Izrael Állam 70. születésnapja alkalmából a Mazsihisz kezdeményezésére. 35 fa Jeruzsálemben, 35 pedig Budapesten kerül majd elültetésre.

A talmudi hagyomány szellemében – az idén 70 éves Izrael Állam születésnapja alkalmából az új és tartós élet reményében 70 fát ültetünk el. 35-öt Izraelben március 22-én, majd 35 darab fát Budapesten ültetünk el május 6-án Budapesten a Szent István parkban, ezek szimbolizálják majd évszázadokon át a diaszpórában és az Izraelben élő zsidóság közötti kötelékeket. Egy nép, egy szív – olvasható a Mazsihisz oldalán.Az esemény kezdeményezője a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az ünnepi faültetést pedig a Keren Kayemet LeYisrael bonyolítja majd le. A hitközség izraeli parterei az izraeli magyar követség és az Új Kelet folyóirat lesznek. További Együttműködő partnerek: Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Cfáti Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeuma.

Az izraeli faültetés március 22-én (csütörtök), 12:30 órakor a Jeruzsálem közelében lévő Tzora-erdőben lesz. A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezők írjanak az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

(Mazsihisz)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?