//
Szerző:  thejc.com  Készült: 2018 márc. 02, péntek

Izrael megalapítása óta nem járt a zsidó államban a királyi család egyetlen tagja sem!

A királyi családból elsőként látogat el  William herceg Izraelbe 2018 nyarán, jelentette be a Kensington Palota. William a zsidó államon kívül a palesztin területekre és Jordániába is elutazik majd. Egyelőre nem tudni, hogy felesége, Catherine Middelton is vele tart-e majd, mivel áprilisban ad életet harmadik gyermeküknek.

Willam és Catherine két gyermekükkel

Az ország 70 éves történetében most kerül sor először a királyi család bármely tagjának látogatására Izraelbe, holott az izraeli kormányok többször is tettek kísérletet a meghívásra, írja a The Jewish Chronicle

Mark Regev, Izrael nagy-britanniai nagykövete, Reuven Rivlin, izraeli elnök, Efraim Mirvis főrabbi is kifejezte örömét az ügyben.

A közösségi médiában rögtön felizzott a hangulat a hírre. Egyesek arról beszéltek, hogy ez mindenképp azt jelenti, hogy új fejezet kezdődik az izraeli-brit diplomáciai kapcsolatokban. Másoknak nem kerülte el a figyelmét, hogy a herceg nem csupán Izraelbe, hanem a megszállt területekre is ellátogat, és hogy elképzelhető, William herceg a közel-keleti békefolyamat elősegítése miatt érkezik a zsidó államba.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?