//
Szerző:  theguardian.com  Készült: 2017 dec. 28, csütörtök
Az izraeli közlekedési miniszter nemrég jelentette be, hogy meghosszabbítanák a kabinos drótkötélpályát a Siratófal környékéig a közlekedési dugók csökkentése érdekében. Yisrael Katz az egyik megállót az amerikai elnök után Donald John Trumpnak nevezné el.

Az előzetes tervek szerint a drótkötélpálya meghosszabbításához három kilométeres szakaszon alagutat kellene kiépíteni Jeruzsálem belvárosa és a politikailag érzékeny óváros alatt. 
A tervek szerint a Siratófalhoz közeli megálló a zsidónegyed Cardo nevű utcájában lenne, néhány méterre a faltól.

A közlekedési minisztérium szóvivője szerint a munkálatok több mint 700 millió dollárba kerülnének, és 4 év alatt valósulhatnának meg.

Katz azt nyilatkozta, hogy azért neveznék el az amerikai elnökről az új megállót, mert Trump bátor és történelmi jelentőségű döntést hozott, amikor elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

Izraeli lapok legfrissebb értesülése szerint egyébként Szlovákia is Jeruzsálembe költöztetné nagykövetségét, de a szlovák külügyminisztérium szóvivője kedden cáfolta ezt a hírt. Eddig az Egyesült Államok és Guatemala döntött úgy, hogy ide költözteti nagykövetségét, és már az izraeliekkel nagyon szoros kapcsolatokat ápoló Honduras is jelezte ezt a szándékát.

Korábbi cikkünk:

 

 

Kabinos drótkötélpályát terveznek a Siratófalhoz - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Kabinos drótkötélpályát tervez a Siratófalhoz a jeruzsálemi városháza, noha a terv ellenzői attól tartanak, hogy ezzel "Disneylanddé" változtatják az óvárost. Hetvenhárom, egyenként 10-személyes kocsi haladna a drótkötélpályán a Siratófal melletti Szemét-kapunál tervezett végállomáshoz, ami lehetővé tenné, hogy csúcsforgalomban óránként akár háromezer utast is szállítsanak.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?