//
Szerző:  MTI  Készült: 2017 dec. 27, szerda

Izrael legalább tíz országgal már tárgyalásokat folytat annak lehetőségéről, hogy az Egyesült Államok példáját követve a nagykövetségüket Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezzék át, mondta el Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes egy rádióinterjúban.

Állítólag többek között Romániával, Hondurasszal, a Fülöp-szigetekkel és Dél-Szudánnal egyeztetnek.

Elsőként Guatemala követte Washington példáját, és vasárnap jelentette be, hogy áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe. Guatemala azon hét ország egyike volt, amely nemmel szavazott az Egyesült Államok és Izrael mellett az ENSZ-közgyűlés múlt heti rendkívüli ülésén a Jeruzsálem státuszára vonatkozó amerikai döntést elítélő határozattervezetről.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök viszont bejelentette, hogy Kelet-Jeruzsálemben nyitna török nagykövetséget, követve az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) december 13-i határozatát, amellyel Kelet-Jeruzsálemet  nyilvánította  Palesztina fővárosává.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?