//
Szerző:   Készült: 2017 dec. 12, kedd

Ultrahangos inhalátorkészüléket adományoz a Mazsihisz a református egyház Bethesda Kórházának. Az eseménnyel a résztvevők szeretnék felhívni a figyelmet a magyar társadalom különböző közösségei közötti szolidaritás fontosságára. 

Az adventi időszakra esik a hanuka ünnepének kezdete és mindkét ünnep arról ad hírt, hogy a sötét tél közepén lassan nőni kezd a fény, mindkettő a remény éledésének ünnepe. Ennek alkalmából Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke adja át december 13-án (szerda) délelőtt a Bethesda főigazgatójának, Dr. Velkey Györgynek a Mazsihisz adományát, egy ultrahangos kórházi inhalátort. Ezt az eszközt a kórház orvosai kérték munkájuk megkönnyítésére.


A készülék beszerzése része  az egyházi kórházak közötti együttműködésnek, amelynek tagja a római katolikus egyház Szent Ferenc Kórháza és az Irgalmasrendi Kórház is. A  működésük összehangolásának célja, hogy az egyházi kórházak átfogják a teljes emberi életet a születéstől az időskorig, az élet utolsó szakaszáig. A MAZSIHISZ Szeretetkórháza az idősgondozás egyik legfontosabb magyar orvosi központja és megkezdődtek az előkészületei egy közös nővérképző szakiskola működtetésének is.

Karácsony előtt és a hanukai gyertyagyújtás napjaiban szeretnék a résztvevők felhívni a figyelmet annak a fontosságára is, hogy a magyar társadalom különböző közösségei között erősödjön a szolidaritás. 

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?