//
Szerző:  israelieconomyinhungary.blog.hu  Készült: 2017 okt. 17, kedd

A Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi jelentése szerint Izrael a harmadik helyet foglalja el a leginnovatívabb országok listáján. A tanulmány kitér arra is, hogy mennyire hasonlít Izrael a listavezető Svájchoz.

A Világgazdasági Fórum minden évben közzéteszi az országok versenyképességi indexét. Ennek egyik része az innovációt vizsgálja. A legfrissebb tanulmány szerint a világ leginnovatívabb országa Svájc, amelyhez sokban hasonlít a harmadik helyen végzett Izrael.Akárcsak az alpesi országban, Izraelben az innovációs kapacitás és a tudományos kutatások intézményrendszere csak két tényező az innovációs ökoszisztémában. Fontos az is, hogy a vállalatok készek a kutatás-fejlesztésbe invesztálni, és jól tudnak együttműködni az egyetemekkel. Izraelben ezek a tényezők azt eredményezték, hogy a gazdaság kiemelt területe lett az innováció.

A Világgazdasági Fórum szerint az innováció jelentősen megváltozott globális szinten az elmúlt évtizedben. Korábban szinte teljes egészében a nagyvállalatok és az egyetemi laboratóriumok területe volt. Napjainkban azonban számos egyéb tényező is szerepet játszik, vagy ahogy tanulmány fogalmaz, az innováció „a globális tömeg megosztott intelligenciája”.

Magyarország egyébként ezen a listán a 62. helyen szerepel.

(israelieconomyinhungary.blog.hu)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Február 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28