//
Szerző:  444 + Szombat  Készült: 2017 szept. 11, hétfő

Zsidóságuk miatt támadtak rablók egy francia család tagjaira Párizs közelében, a francia hatóságok szerint antiszemita indíttatásból. A család három tagját elrabolták, megkötözték majd kegyetlenül összeverték.

A három támadó csütörtök éjjel megverte és túszul ejtette a Livry-Garganban élő család három tagját. A támadók elvágták az elektromos vezetékeket, bezárták a család tagjait, akiket vertek és gyilkossággal fenyegettek. Végül az egyik családtagnak sikerült megszöknie és értesíteni a rendőröket. A BNVCA nevű, antiszemitizmus ellen küzdő csoport beszámolója szerint a támadók azt kiabálták, hogy „zsidók vagytok, van pénzetek. Mi elvesszük a zsidóktól a pénzt és a szegényeknek adjuk”.

Francia rendőrség a brutális támadás helyszínén

A családfő, Roger Pinto, a helyi zsidó közösség jól ismert tagja, egy szefárd zsidókat tömörítő szervezet, a SIONA vezetője. Pinto fiát megkötözték, feleségét pedig összeverték. Többször halálosan megfenyegették a ház lakóit, akiket zsidó vallásuk miatt is megaláztak. Csak órákkal később, péntek hajnalban tudta Pinto a hatóságokat értesíteni, ennek következtében a támadók elmenekültek.

Az áldozatok leírása alapján a támadók húszas, harmincas éveikben járó fekete bőrű férfiak, akik ékszereket, készpénzt és hitelkártyákat zsákmányoltak. A francia belügyminiszter, Gerard Collomb komoly hajszát ígért a tettesek felkutatására. Szerinte is úgy tűnik, hogy antiszemita támadás történt.

(444.hu + Szombat)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Március 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31