//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 máj. 19, péntek

Az amerikai elnök Izraelbe látogat nemsokára, az eredeti program szerint a Maszada erődben mondott volna beszédet, ez azonban meghiúsulni látszik. Kiderült ugyanis, hogy nem mehet fel oda helikopterrel.

A Júdeai-sivatag szélén, a Holt-tenger közelében található Maszada erődítmény Izrael egyik legszebb és leghíresebb látványossága. Ráadásul erős történelmi üzenettel is bír. Ezért Donald Trump és stábja úgy gondolták, hogy jó ötlet lehet az erőd ősi romjai között beszédet mondani. Azzal viszont nem számoltak, hogy a Maszadán nem szállhat le helikopter, mert a rotor felkavarja a port, és ez kárt okozna a romokban.

Maszada

Trump elődei, Clinton és Obama ezért a szikla lábánál landoltak, és az ottani kabinos libegővel mentek fel az erődhöz. A 450 méter magas sziklára ugyanis csak ezzel a megoldással, illetve gyalogosan lehet feljutni. Trump azonban nem hajlandó liftezni, így a beszédét egy másik helyszínen, a jeruzsálemi Izrael Múzeumban mondja majd el.

(444.hu via Newsweek)

Ezt fogja Trump kihagyni:

Csodálatos légi felvételek a Masszadáról - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Jeffrey Worthington amerikai fotós drón segítségével készítette ezt a videót a több mint kétezer éves Masszada erődről. A csodás felvételeken kívül ráadásul még némi betekintést is kapunk a Masszada történetébe. A Holt-tenger közelében található Masszada erődítményt még Heródes építette i. e. 31-ben.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?