//
Szerző:   Készült: 2017 máj. 19, péntek
  • Kazinczy utca
  • 2017 jún. 11, vasárnap
  • 10:00
Jótékonysági futásra hívunk benneteket! Támogassuk együtt a Csupaszívek csoport foglalkozásait. Sérült fiataljainknak segíthetsz, ha eljössz a FUN RUN 2017-re és a Bálint Ház színeiben futsz.

Futva, loholva, andalogva, kézen fogva vagy akár babakocsit tolva is indulhatsz a Fun Run-on! Csatlakozz te is a régi Zsidónegyedben megrendezésre kerülő Fun Run futáshoz! Felnőttek, gyerekek és családok jelentkezését várjuk az 1-, 5- illetve 10 km-es táv teljesítésére azért, hogy a kiválasztott jótékony célra minél nagyobb pénzalapot tudjunk gyűjteni.

Fun Run 2017

A zsidó értékek közül az egyik legfontosabb a “Tikun Olam” – héber kifejezés, jelentése: a világ megjobbítása – ami a gyakorlatban a zsidó közösség érdekein túlmutató, a társadalom egészét segítő kezdeményezések felkarolását jelenti.

Regisztráció: www.maccabi.hu/funrun/regisztracio/

Távolságok és időpontok:
A sportos nevezőknek a délelőtt 10 órakor kezdődő 5 és 10 km-es távot ajánljuk.
A lelkes, hobbi atlétáknak és családoknak a délben kezdődő 1 km-es távot ajánljuk.
A futóverseny a sófár hangjára rajtol, és minden célba érkezőnek egy különleges arany, ezüst vagy bronz színű medált helyezünk a nyakába elismerésként a részvételéért és teljesítményéért.

Mi az a Csupaszívek csoport?

A Bálint Házban 11 éve minden hétfőn ingyenes izraeli Hóra táncház várja értelmi sérült fiataljainkat. Van, aki remekül megtanulja a lépéseket, de a lényeg a tánc nyújtotta felszabadultság, öröm. A szülők eközben megpihennek, elnézegetik gyermekeik mosolygós arcát, beszélgetnek, megisznak valamit a kávézóban. A tánc előtt kreatív, többnyire ajándékkészítő kézműves foglalkozások is vannak. Egy-egy délutánon 30-40 fiatal, 15-20 szülő vesz részt és 5-6 segítő csatlakozik önkéntesen, akiknek a száma évről évre nő. A foglalkozásokat a Bálint Ház munkatársai és önkéntesei tartják. 

A fiatalok számos szociális intézményből érkeznek. A Bárczi Gusztáv Iskolán kívül a Küldetés Egyesület Napközije, a Filadelfia Fejlesztő Napközi, a Nemadomfel Alapítvány értelmi sérült munkatársai, a MAZSIHISZ Israel Sela Otthonának, a Down Alapítvány kőbányai otthonának és az Egyenlő Esélyekért Alapítvány csömöri lakói is idejárnak, de természetesen a kapu nyitott - bárki jöhet.

Papírfigurák voltak a barátai, valódiakra lelt az autista fiú a tánccsoportban - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Hétfő délutánonként ötven fogyatékossággal élő gyűlik össze a Bálint Házban, hogy két szenvedélyüknek, a mozgásnak és az alkotásnak hódoljanak. Ők a Csupaszív Táncegyüttes. A foglalkozások ötletgazdája az intézmény munkatársai, Berényi Péter, Szendy Barbara és Csató Zsuzsa. Tíz évvel ezelőtt kezdtek táncot tanítani fogyatékkal élőknek, három éve pedig Barbara kézműves foglalkozást is tart nekik.


Az évek során új és új hagyományok születtek. Az év végén „csoportos vizsga” van, ahol mindenki apróbb ajándékot kap. Egyre többen itt tartják születésnapjukat. Minden önkéntes és ingyenes tevékenység ellenére vannak költségek is. Sokuknak már nincsenek szüleik, betegek, kórházban vannak, megöregedtek... Ezért a Bálint Ház úgy döntött ebben az évben a Csupaszívek programjainak támogatásáért „fut”, ezért veszünk részt a június 11. vasárnapi FunRun futóversenyen. A Bálint Háznak ajánlott részvételi díjadat teljes egészében a Csupaszívek csoport kapja.


Regisztráció: www.maccabi.hu/funrun/regisztracio/


Mi az a FunRun?

Lépésről lépésre a zsidó közösségedért! A Maccabi VAC idén a 7. alkalommal rendezi meg Maccabi Fun Run Budapest közösségi, jótékonysági futóversenyét. 2017-ben a rendezvény - globálisan kinőve magát - másik 15 országgal kerül megrendezésre. Budapest zsidónegyedében varázslatos élményben lesz részed. Ez egy olyan közösségi esemény, ahol számos különböző zsidó és nem zsidó szervezet vesz részt. A nevezési díjjal az általad kiválasztott szervezeted támogatod.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?