//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 ápr. 20, csütörtök

A Mazsihisz százezer fehér köpeny beszerzésére írt ki pályázatot. Hogy mire kell ekkora mennyiségű köpeny a hitközségnek, arra még Heisler András sem tudott válaszolni, szerencsére azonban kiderült mihez használnák a komoly mennyiségű fedőruhát.

A 24.hu írta meg, hogy a Mazsihisz százezer darab polipropilén fehér köpeny leszállítására keres partnert. A nagy mennyiségű köpeny XL és XXL-es méretben kellene a hitközségnek, hogy pontosan mire, azt először Heisler Andrástól próbálta megtudni a hírportál, a Mazsihisz elnökének azonban fogalma sem volt erről. Hasonlóképpen Frölich Róbert főrabbinál sem jártak sikerrel.

Turisták a Dohány utcai zsinagógában

A megoldás végül Róna Ivántól, a turisztikai igazgatóság vezetőjétől érkezett, aki válaszában megírta 24-nek, hogy a köpenyeket a Dohány utcai Zsinagóga Komplexum látogatóinak szánják. A Dohány utcába ugyanis rengeteg turista érkezik, nagyrészt nyáron, amikor is a hőségben flangáló látogatók egy része nincsen a megfelelő módon felöltözve.

A fedetlen váll és a fedetlen comb ugyanis nem megengedett a komplexum (a zsinagóga, a temető, a Wallenberg emlékkert és a Zsidó Múzeum) látogatói számára, így ezeket a testrészeket valamivel el kellene takarni. Eddig papírba tekerték a helytelenül öltözött turistákat, ez azonban túlságosan is költséges megoldásnak bizonyult, így ha meglesznek a köpenyek, azokat adják rá a túl lengén öltözött látogatókra. Persze nem ingyen, hiszen „a NAV-hoz bekötött pénztárgépekből kiadott (szigorú számadású) jegyekkel (un. „köpenyjegyekkel”) teszik hivatalossá” az egészet.

A 24.hu úgy tudja, hogy a beszerzés eddig nem igazán járt sikerrel, a pályázók ugyanis túlságosan átlátszó köpenyeket kínáltak, ami ugye megint csak nem lenne jó megoldás a szigorú rabbinikus szempontokat figyelembe véve.

(24.hu)

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Március 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31