//
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 ápr. 03, hétfő

A Hillel Hungary zsidó diákszervezet önkéntesei a Good Deeds Day, a jócselekedetek világnapja alkalmából festették ki a Heim Pál Gyermekkorház kerítését. Mivel a program igencsak közösségépítőnek bizonyult, ezért a jövőben is várhatók majd hasonló akciók a szervezet részéről.

Április 2. volt a nemzetközi Good Deeds Day, vagyis az önkéntesség világnapja, amelyhez idén a Hillel Hungary zsidó diákszervezet is csatlakozott. Az ötletelés közben merült fel a kórház neve, a Heim Pálnál pedig nagyon kedvesen fogadták az ötletet, és utólag is igen hálásak voltak az önkéntesek munkájáért – mondta el a Kibicnek Rubin Eszter, a Hillel Hungary alelnöke.Már reggel tizenhét önkéntes állt készen a munkára, köztük sokan olyanok is, akik korábban nem vettek részt a szervezet programjain, de megtetszett nekik a jótékonykodás. Az egész nap során pedig nagyjából harmincan fordultak meg a programon, és festették színesre a gyermekkorház kerítését.A Hillel Hungary korábban az Újpesti Szeretetotthon számára szervezett zenés programot, de a kerítésfestéshez hasonló önkéntesmunkát ezidáig nem rendezett. A szervezet alelnöke szerint azonban nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű programjuk, már csak a közösségépítő jellege miatt is folytatni szeretnék a jótékonykodást.

A Hillelről bővebben itt írtunk korábban:

Ez a világ legnagyobb zsidó diákszervezete - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

A Hillel tavaly tavasszal érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy az egyetemista korú zsidó fiataloknak is legyen egy olyan szervezete idehaza, amely a számukra is érdekes programokat kínál. A szervezet különlegessége, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen hivatalosan akkreditált diákszervezetként is működik.

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
Ezeket láttad már?
« Március 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31