//
Következő ünnep: Jom Kipur - יום כיפור

Az Élet Menete Alapítvány

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szervezet adatai

Szervezet neve:
Az Élet Menete Alapítvány
Szervezet vezetője:
Gordon Gábor
Cím:
1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 8.
Postacím:
1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 8.
Telephely:
1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 8.
Weblap:
Kapcsolattartó neve:
Gábor Veronika
Kapcsolattartó titulusa:
megbízott projekt vezető
Kapcsolattartó e-mail címe:
Bemutatkozás:

Az Élet Menete Alapítvány

A Magyarországi Élet Menete Alapítványt egy civil fiatalokból állóközösség alapította, a világ 54 országában is működő, hasonló szervezetek mintájára azzal a céllal, hogy rendezvényein fiatalok és idősek, közéleti emberek, színészek, művészek, sportolók, politikusok – felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül – ünnepélyes keretek között együtt róhassák le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt és tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikaikultúra mellett. Az Élet Menete Alapítvány megemlékezéseivel kíván fellépni a kirekesztés, az antiszemitizmus és a mássággal szembeni előítéletek ellen, elősegítve a tolerancia és a múlttal való megbékélés folyamatát.

Az elmúlt évek soránaz alapítvány szervezésében több ezer magyar résztvevő juthatott el aborzalmak helyszíneire. Az Élet Menete Alapítvány 2004-ben rendezte meg először a budapesti Élet Menetét, Élet Menete Budapestenaz április 16-i Holokauszt Emléknaphoz kötődően, amelynek keretében a megemlékezést önként vállaló több ezer ember, élő láncot alkotva, néma fáklyás felvonulással emlékezett az áldozatokra.

2004 óta, immár visszatérően, a budapesti Élet Menete folytatásaként az Alapítvány nemzetközi Élet Menetét is szervez Auschwitz-Birkenauba, csatlakozva a nemzetközi szervezethez. Izrael Állam függetlensége kikiáltásának évfordulóján pedig a Jeruzsélemi Élet Menetén veszünk részt támogatóinknak köszönhetően. A megemlékezések szervezésén túl az Élet Menete Alapítvány másik nagyon fontos missziója az oktatás. Az Alapítvány túlélők közreműködésével rendszeresen tart felvilágosító órákat az erre nyitott iskolákban. A lehetőségekhez képest évente zsidó és nem zsidó diákokból álló csoportkiutazását szervezik meg Lengyelországba, hogy a közös megemlékezést követően a gyerekek együtt ismerkedjenek meg a hagyományokkal és a zsidó-keresztény kultúra gyökereivel. Nemzetközi Élet Menete

Az Élet Menete Alapítvány tevékenysége és programjai a magyar demokratikus politikai kultúra és a társadalmi szolidaritás elmélyítését szolgálják. Azzal, hogy kifejezzük elkötelezettségünket ehhez a történelmi küldetéshez, az első lépést tesszük meg azon az úton, hogy egy békésebb és biztonságosabb világot biztosítsunk saját magunk és az elkövetkezendő nemzedékek számára. Mi, az Élet Menete résztvevői és az önkéntesek emberként, vallási hovatartozásra vagy származásra való tekintet nélkül képviseljük a toleranciát a rasszizmus elleni harcban.

További információkért kérjük, látogassatok el honlapukra: www.eletmenete.hu