Következik:  
Áv 11, 5778 · 2018. július 23, hétfő
Események betöltése

« Összes Események

Nógrádi Gergely és barátai – Csillagok koncertje

augusztus 27, hétfő @ 20:00 - 22:00 CEST

  Dohány utcai zsinagóga Dohány u. 2
Budapest, 1074 Magyarország
+ Google Térkép
   

A világszerte ünnepelt főkántor, Nógrádi Gergely és művészbarátai egy egyedülálló és sokszínű műsorral készülnek az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra. Koncertjük kétségkívül az esztendő egyik legizgalmasabbnak ígérkező gigaprodukciója lesz, tíz szólistával és a Dohány utcai zsinagóga kórusával.
Repertoárjuk jiddis dalokat, kántorprodukciókat, operaáriákat és a „zsidó Broadway” komponistáinak leghíresebb musicalslágereit tartalmazza. A számos zenei műfajt felvonultató crossover esten fellép a friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter operaénekesnő, László Boldizsár és Fellegi Balázs operaénekesek, a magyarországi zsidó kántorok doyenje, Fekete László, a zsidó dalok királynőjeként emlegetett Klein Judit énekesnő, Kardos Dániel gitárművész, Neumark Zoltán és Teszter Nelli zongoraművészek, Lázár Zsigmond hegedűművész és a Dohány utcai zsinagóga férfikara.

Nógrádi Gergely és barátai – Csillagok koncertje | zsidokulturalisfesztival

Fekete László főkántor A magyarországi zsidó kántorok doyenje, a budapesti Dohány utcai zsinagóga főkántora az Ádám Emil tanár-karnagy vezette Rabbiképző Intézet Goldmark Kórusában tűnt fel éneklésével, majd a nyolcvanas években a Népszínház operatársulatában három évadon keresztül olasz vígoperák basszus főszerepeit alakította. Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem tanára, az ottani kántorképzés szakfelelőse.

•● JEGYÁRAK •●
Első emelet oldal 2 900 Ft
Első emelet közép 4 900 Ft
Földszint I. 9 900 Ft
Földszint II. 6 900 Ft
Földszint III. 4 900 Ft

•● A FESZTIVÁL ●•

Büszkén és örömmel ajánljuk figyelmükbe az immár huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényeit. Örömmel azért, mert ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad számunkra a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Büszkeségre pedig az ad okot, hogy ez a művészet – amely a zsidó hagyomány gyökereinek évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században is szemünk láttára növeszt újabb és újabb hajtásokat.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: együtt az igazi!

•● JEGYEK KAPHATÓK ●•
Jegyek kaphatók a Broadway jegyirodákban, a www.broadway.hu és a www.jegy.hu oldalon, valamint a Belvárosi Színház jegyirodájában.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005