Következik:  
Sávuot I · Gyertyagyújtás: 21:10 · Sziván 6, 5778 · 2018. május 20, vasárnap
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egy szövetség története: hogyan lett sávuot a Tóraadás ünnepe

május 17 @ 18:00 - 19:00 GMT+0200

Részletek

Dátum:
május 17
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény címkék:
,
Honlap:
http://www.facebook.com/events/641232352893349

Helyszín

Bálint Ház

Szervező

Bálint Ház

Egy szövetség története: hogyan lett sávuot a Tóraadás ünnepe (új aspektusok) – Az előadása Dr. Balázs Gábor Mindennapi zsidóság c. szemináriumának része, egy rendhagyó bevezetés a zsidóság alapjaiba.

A Bálint Ház a Mozaik Zsidó Közösségi Hubbal együttműködve a nagy érdeklődésre való tekintettel megismétli Mindennapi zsidóság című bevezető kurzusát. A témák ebben a félévben elsősorban az aktuális zsidó ünnepekre koncentrálnak, de a kurzus egésze érinti a zsidó élet szinte minden területét, beleértve a zsidó élet fontosabb eseményeit és alapfogalmait, egészen a zsidó jog és etika kérdéseiig. A kurzus egésze során hallhatunk előadást többek között az őszi ünnepekről, és a zsidó hagyomány legfontosabb intézményeiről, fogalmairól. Az előadásokat Dr. Balázs Gábor tartja, aki képzettségét elsősorban izraeli egyetemeken szerezte. E kurzust többek között az különbözteti meg számos más bevezető tanfolyamtól, hogy célja még rejtve sem a hittérítés vagy az apológia, és nyíltan foglalkozik a zsidó hagyománnyal kapcsolatos tudományos vagy erkölcsi problémákkal.

Az előadások a tudományos ismeretterjesztés igényével lépnek fel, klasszikus és modern zsidó források tanulmányozására épülnek és végig nyitott párbeszédet biztosítanak a résztvevők számára. Az előadássorozat jellegénél fogva élvezhető azok számára is, akik már rendelkeznek háttér ismeretekkel, de azoknak is, akik még csak most kezdik az ismerkedést a zsidó hagyománnyal.

Az esemény klub jellegénél fogva kizárólag az első 30 jelentkezőt tudjuk csak regisztrálni és beengedni a terembe. Bejelentkezés:
http://web.balinthaz.hu/

Egy szövetség története: hogyan lett sávuot a Tóraadás ünnepe

  • tamogass