//
Küldj te is érdekes híreket, fotókat, filmeket a Bálágánba. Nem zsidó téma is jöhet, csak ütős legyen!
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 aug. 04, péntek

Egy diákokból álló berlini graffitis csoportnak elege lett a német fővárost ellepő neonáci falfirkákból, ezért úgy döntöttek, a kreativitásukat használják fel a falakra festett horogkeresztek ellen.

„Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk választ adni ezekre a gyűlölködő üzenetekre” – mondja a BBC videójában Ibo Omari a diákokból álló berlini Paintback csoport alapítója. Végül úgy döntöttek, hogy a humor és a szeretet lesz a legjobb válaszlépés a neonáci falfirkákra, így amikor a környék falain valahol feltűnik egy horogkereszt, azt a csoport tagjai valamilyen vicces figurává alakítják át.


Ráadásul Omari graffitis boltjában még workshopokat is tartanak a horogkeresztek kreatív módon történő átalakításáról. A csoport tagjai szerint működésük óta érezhetően kevesebb neonáci graffiti jelenik meg az utcákon, de addig akarják folytatni, ameddig teljesen meg nem tisztítják a városukat a horogkeresztektől.

(BBC)

Kicsit más módszerekkel küzd évek óta a rasszista propaganda ellen ez a szintén berlini nagymama:

30 éve hekkeli a rasszista propagandát a berlini nagymama - aKibic.hu Zsidó Közösségi Portál

Irmela Mensah-Schramm először 1986-ban szakított le egy falragaszt, amely Rudolf Hess, Hitler helyettesének a szabadon bocsátását követelte. Azóta már több mint 100 ezer rasszista szórólapot, matricát és falfirkát távolított el Berlin utcáiról. „Ha én nem csinálom, akkor ki fogja?"

tamogass

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
« Február 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28