//
Következő ünnep: Hanuka - חנוכה
Küldj te is érdekes híreket, fotókat, filmeket a Bálágánba. Nem zsidó téma is jöhet, csak ütős legyen!
Szerző:  Kibic  Készült: 2017 márc. 31, péntek
Címkék:

A Westboro Baptista Egyház tagjai legújabb gyűlöletkampányuk keretében demonstráltak a New York-i zsidó Yeshiva Egyetemnél. Az egyetem hallgató azonban nem hagyták annyiban a dolgot.

Néhányan a Westboro Baptista Egyház tagjai közül többek között A zsidók ölték meg Jézust feliratú táblákkal demonstráltak a New York-i zsidó Yeshiva Egyetem előtt. A Westboro Baptista Egyház az USA leggyűlölködőbb keresztény szektája, amely tagjai magukon kívül nagyjából mindenkit utálnak.

A Westboro Baptista Egyház tagjai

A kansasi Topeka városában székelő egyház ugyanis rendszeresen szervez gyűlöletkampányokat zsidók, muszlimok, melegek és szinte bárki ellen. A jelenlegi kampányuk például az Isten utálja a bálványaid tanhirdető turné nevet viseli, ami nagyjából annyiból is áll, hogy szerintük Isten mindenkit utál, aki nem ők. A zsidó egyetem előtt a „Hamarosan harag zúdul rátok káros bűneitek miatt, szenvedésetek hamarosan kezdetét veszi” szövegű nótát kántálták az izraeli himnusz dallamával:


A Yeshiva Egyetem diákjai persze annyit is tehettek volna, hogy az ablakból kibámulva röhögik ki a gyűlölködő szektásokat, de ehelyett inkább ellentüntetést tartottak. Az csak egy dolog, hogy jóval többen voltak, mint az esőben énekelgető westborósok, de olyan feliratokat toltak az orruk elé, mint a „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” bibliai idézet vagy a „Gyűlölet nem tartozik a Yeshiva értékei közé”.

A Yeshiva Egyetem diákjai

Hogy ez mennyire hatotta meg a demonstrálókat, az nem derült ki a híradásokból, mindenesetre a gyűlöletkampányuk következő államosa Arizonában lesz, ahol a University of Phoenix Stadionnál fognak tüntetni, mivel szerintük az ott hamarosan lebonyolításra kerülő egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntője egyenlő a pogány bálványimádással.

(Forward)

Szólj hozzá! Oszd meg!

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az aKibic.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kibicek
« Január 2018 »
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31