Botrány lett a horogkeresztes Netanjahu-karikatúrából

Az oszlói zsidó hitközség, de Izrael norvégiai képviselete is felháborodott a Dagbladetben megjelenő rajz miatt, ami horogkereszt alakban, rasszistaként ábrázolja az izraeli kormányfőt. A tiltakozók szerint ez antiszemitizmus, a rajzoló szerint ő csak Netanjahut bírálta.

Egy „Csak fehéreknek!” feliratú padon ül a horogkereszt formában megtekeredett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kiüt vagy ellök maga mellől egy sértődött tekintetű drúz férfit.
A Dagbladet norvég napilap karikatúrája nyilvánvalóan provokatív céllal készült, célját el is érte, hiszen Izrael norvég nagykövetsége felháborodott nyilatkozatban ítélte el a képet, és bocsánatkérésre, a rajz eltávolítására szólította fel a lapot.
A karikatúra durván antiszemita, a szó nemzetközi értelmezése szerint is az, és ezen nem változtat, ha a szólásszabadság kifejezésének tekintjük – mondta az ügy kapcsán a norvég NRK portálnak Ervin Kohn, az oslói Mozaik zsidó közösség magyar származású elöljárója.
A teljes cikk itt olvasható.

Óriási botrány lett a horogkeresztes Netanjahu-karikatúrából

Az oslói zsidó hitközség, de Izrael norvégiai képviselete is felháborodott a Dagbladetben megjelenő rajz miatt, ami horogkereszt alakban, rasszistaként ábrázolja az izraeli kormányfőt. A tiltakozók szerint ez antiszemitizmus, a rajzoló szerint ő csak Netanjahut bírálta. Egy „Csak fehéreknek!” feliratú padon ül a horogkereszt formában megtekeredett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kiüt vagy ellök maga mellől egy sértődött tekintetű drúz férfit.

Idén májusban szintén nagy port vert, hogy a Süddeutsche Zeitung készített karikatúrát az izraeli miniszterelnökről az Eurovíziós Fesztivál kapcsán.

Botrány lett a német lap Netanjahu karikatúrájából – Kibic Magazin

Nemrég egy karikatúrát publikált a Süddeutsche Zeitung nevű német napilap, amelyen Benjámin Netanjahu egy atombombát tart a kezében az Euróvíziós

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp