Következik:  
Áv 11, 5778 · 2018. július 23, hétfő

Betiltották a Pink Floyd koncerteket Münchenben!

A Pink Floyd énekese, Roger Waters kemény ellenfelére talált München polgármestere személyében, aki nem tűrte, hogy az énekes gyűlöletet kelt a koncertjein Izraellel szemben.

Waters a városban adott koncertet. A polgármester ezután azt nyilatkozta, hogy az énekes nem léphet fel többet a városban, mivel folyamatosan az Izrael bojkottja mellett kiálló BDS-mozgalomnak kampányol.

Waters azzal érvelt, hogy nem tartja magát antiszemitának, csupán az emberi jogokért harcol. Waters a koncertjein – többek között nemrég Budapesten is – rendszeresen felhívja a figyelmet az Izrael-ellenes bojkottra, illetve malac-formájú óriás lufit enged be a közönség feje fölé, amelyen Dávid csillag is látható.

World Jewish Congress

Pink Floyd’s lead singer Roger Waters is currently locked in a battle with Munich’s mayor for stoking hatred against Israel. After Waters recently performed in Munich, the city’s mayor said venues…

München polgármestere részt vett a BDS mozgalom elleni vád felállításában Németországban. München volt az első német város, amely betiltotta a BDS mozgalom nyilvános szerepléseit, támogatását.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp