Harry herceg és Meghan Markle királyi esküvőjének zsidó ízei

Minden, amit tudnod kell a királyi pár egybekelésének zsidó vonatkozásairól.

Hétvégén, nagyszabású ünnepség közepette összeházasodott Harry herceg és Meghan Markle.

  • A királyi család esküvőit általában hétköznapra szokás szervezni, de a pár megtörte ezt a hagyományt, és a nagy napot Shabbatra tűzte ki. Mivel azonban a ceremónia nem polgári esküvő volt, a főrabbit nem hívták meg az eseményre.
  • Meghan Markle zsidó barátnője, Misha Nonoo volt a sadchen, azaz a házasságközvetítő. Ugyanis ő mutatta be a párt egymásnak 2016-ban.

Nonoo Bahrein-ben született, édesapja iraki, édesanyja angol. Londonban és Párizsban nőtt fel, és ma divattervezőként dolgozik New Yorkban, és olyan sztároknak tervez ruhákat, mint Emma Watson és Cate Blanchett. A neve szerepelt a Forbes magazin exkluzív ’30 kiemelkedő 30 év alatti’ listáján. A nagynénje Houda Ezra Ebrahim Nonoo, Bahrein első amerikai nagykövete volt, és az első olyan zsidó nagykövet, aki arab országot képvisel.

Misha Nonoo
  • Ms. Markle a mostani házasság előtt egy zsidó producernek, Trevor Engelsonnak volt a felesége.

A pár 2010-ben házasodott össze, majd 2013-ban szakított, mert úgy érezték, nem illenek egymáshoz. Engelsonnak és Markle-nak hagyományos zsidó esküvője volt Jamaikán, még széktáncoltatást is tartottak.

  • Egy 2013-as interjú szerint Meghan életében először egy zsidó fiúval, Joshua Silverseinnel csókolózott. A most 37 éves férfinek zsidó édesapja és afro-amerikai édesanyja van, és jelenleg színészként és humoristaként dolgozik Los Angelesben.
  • Nagy-Britannia számos zsinagógájában mondtak kiddust az esküvő tiszteletére.
  • Az East Enden működő H Forman and Son lazac füstölőház online részlege „Harry filét” kreált az alkalom tiszteletére. Egy kis gyömbér és wasabi kap helyet a királyi filén.
  • Az izraeli szénsavas italokat gyártó SodaStream esküvői kalapokra emlékeztető üvegeket dobott piacra a királyi pár tiszteletére

Zsidó hercegnője lesz az angol királyi háznak? – Kibic Magazin

Akár egy tündérmesének is beillene a szépfiúként körberajongott és a brit trón várományosaként jegyzett Harry herceg mostani bejelentése, miszerint

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp